Πολιτική

ΟΠΕΚΕΠΕ: Φοβούνται λίγο πριν τις εκλογές προφυλάκιση του Καραμανλή – Τι αποκαλύπτει η Χριστίνα Κοραή στο MEGA

ΟΠΕΚΕΠΕ: Φοβούνται λίγο πριν τις εκλογές προφυλάκιση του Καραμανλή – Τι αποκαλύπτει η Χριστίνα Κοραή στο MEGA

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi//ΟΠΕΚΕΠΕ: Φοβούνται λίγο πριν τις εκλογές προφυλάκιση του Καραμανλή – Τι αποκαλύπτει η Χριστίνα Κοραή στο MEGA

Θόρυβος για ενδεχόμενη προφυλάκιση Καραμανλή

Σε μια αποκάλυψη που αναμένεται να προκαλέσει τριγμούς στο πολιτικό σκηνικό προχώρησε η δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή μέσα από τη συχνότητα του MEGA. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας επικρατεί έντονη ανησυχία και αναβρασμός σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Όπως εξήγησε η δημοσιογράφος, οι βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης έχουν θορυβηθεί από το ενδεχόμενο ο πρώην κορυφαίος υπουργός, Κώστας Καραμανλής, να βρεθεί αντιμέτωπος με το μέτρο της προφυλάκισης. Το κλίμα στην Κ.Ο. περιγράφεται ως ιδιαίτερα βαρύ, καθώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα δημιουργούσε πρωτοφανείς συνθήκες για το κόμμα.

Οι εσωκομματικές αντιδράσεις

Η ανησυχία εντείνεται λόγω της χρονικής συγκυρίας, καθώς μια τέτοια εξέλιξη μέσα στη στενή προεκλογική περίοδο θα αποτελούσε «βόμβα» στα θεμέλια της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τη Χριστίνα Κοραή, η Νέα Δημοκρατία θα βρεθεί αντιμέτωπη με τεράστιο πρόβλημα, καθώς αναμένονται σφοδρές αντιδράσεις από βουλευτές στο εσωτερικό του κόμματος.

Την ίδια ώρα, η πολιτική επιβάρυνση για την παράταξη θα είναι εξαιρετικά μεγάλη. Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ φαίνεται πως εισέρχεται σε μια νέα, κρίσιμη φάση, με το ενδεχόμενο δικαστικών εξελίξεων να σκιάζει τον δρόμο προς τις κάλπες.

Κώστας Καραμανλής: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές

Υπενθυμίζουμε ότι την πρόθεσή του να μην θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές εξέφρασε σε δήλωσή του ο Κώστας Καραμανλής, το όνομα του οποίου υπάρχει στη δικογραφία για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Δείτε το βίντεο:

@attikionline Ο κ. Καραμανλής βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς εμπλέκεται σε δικογραφίες που αφορούν κακουργήματα και ρουσφέτια για επιδοτήσεις. 🔗 https://attikionline.gr/entoni-anisychia-sti-nea-dimokratia-gia-endechomeni-profylakisi-karamanli/ #ΟΠΕΚΕΠΕ #Σκάνδαλο #ΝΔ #Καραμανλής #attikionlinegr ♬ πρωτότυπος ήχος – Attiki online

Κεντρικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης έχει διαδραματίσει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία φέρεται να έχει συγκεντρώσει στοιχεία μέσα από νόμιμες επισυνδέσεις και άρση απορρήτου επικοινωνιών. Μέσα από αυτές τις διαδικασίες, φαίνεται να προέκυψαν συνομιλίες που ελέγχονται, στις οποίες πολιτικά πρόσωπα εμφανίζονται να παρεμβαίνουν για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων αιτημάτων.

Στη συνέχεια, οι αρμόδιες αρχές προχώρησαν σε διασταυρώσεις στοιχείων, εξετάζοντας κατά πόσο τα πρόσωπα για τα οποία υπήρξαν παρεμβάσεις είχαν λάβει επιδοτήσεις χωρίς να πληρούν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις. Τα ευρήματα αυτά αποτέλεσαν τη βάση για τη διαμόρφωση της δικογραφίας που βρίσκεται πλέον στη Βουλή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments