Καστανίδης: Δεν θα καθορίσει ο Ανδρουλάκης εάν θα είμαι στην πολιτική ζωή του τόπου
Πηγή Φωτογραφίας: (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)//Καστανίδης: Δεν θα καθορίσει ο Ανδρουλάκης εάν θα είμαι στην πολιτική ζωή του τόπου
Αιχμές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη άφησε ο Χάρης Καστανίδης, σχολιάζοντας την απόφαση του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ για τη θέσπιση ορίου θητειών στους βουλευτές, κάτι που τον θέτει, όπως αναφέρει, εκτός ψηφοδελτίων.
«Η δολιότητα είναι ευφάνταστη», είπε ο κ. Καστανίδης στον 102 FM της ΕΡΤ3, σημειώνοντας ότι η πρόταση κατατέθηκε από την ηγεσία του κόμματος και υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία.
Ο κ. Καστανίδης απέφυγε να επεκταθεί περαιτέρω, τονίζοντας ότι θα τοποθετηθεί εκ νέου όταν ο ίδιος το κρίνει σκόπιμο. Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως δεν αποδέχεται ότι η πολιτική του παρουσία εξαρτάται από αποφάσεις της ηγεσίας: «Δεν θα καθορίσει ο κ. Ανδρουλάκης εάν θα είμαι στην πολιτική ζωή του τόπου. Αυτό θα το επιλέξει ο ελληνικός λαός ή εγώ», δήλωσε.
Αντώνης Σαουλίδης και Χάρης Καστανίδης αποχαιρέτησαν το ΠΑΣΟΚ
Την παραίτησή του από μέλος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε την Μεγάλη Τρίτη ο Αντώνης Σαουλίδης, ο οποίος μέχρι πριν το πρόσφατο συνέδριο ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.
Στην επιστολή του αναφέρει ότι υποβάλει παραίτηση «όχι από αδυναμία αλλά από συνέπεια» αφήνοντας αιχμές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη. Όπως γράφει «η σημερινή ηγεσία έχει επιλέξει έναν δρόμο που δεν μου επιτρέπει να παραμείνω σιωπηλός χωρίς να αναιρέσω όσα υπηρέτησα» , ενώ σε άλλο σημείο της επιστολής του αναφέρει
«Δυστυχώς, το Κίνημά μας έχει εγκλωβιστεί σε μια λειτουργία που δεν ανέχεται την καθαρή άποψη, την πρόταση διαφορετικής στρατηγικής και τις καθαρές κουβέντες» καταγγέλλοντας «πρακτικές που περιορίζουν και τελικά ακυρώνουν τον εσωκομματικό πλούτο και πλουραλισμό».
Ειδικά, δε, για την ηγεσία γράφει ότι «αντιμετωπίζει το νέο με φόβο και τη διαφωνία ως απειλή» και άρα «δεν μπορεί να εμπνεύσει αλλαγή, ούτε να οδηγήσει σε πολιτική ανατροπή».
Πηγή: pagenews.gr
Το σχόλιο σας