Κόσμος

Μουντιάλ 2026: «Σίγουρα θα παίξει το Ιράν» δηλώνει ο Ινφαντίνο παρά τον πόλεμο

Μουντιάλ 2026: «Σίγουρα θα παίξει το Ιράν» δηλώνει ο Ινφαντίνο παρά τον πόλεμο
Ο πρόεδρος της FIFA επιμένει στη συμμετοχή της ιρανικής ομάδας στις ΗΠΑ, στέλνοντας μήνυμα ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει

Οι αγώνες στις ΗΠΑ και τα ερωτήματα

Το πρόγραμμα προβλέπει ότι το Ιράν θα δώσει τουλάχιστον δύο αγώνες στη φάση των ομίλων επί αμερικανικού εδάφους, συγκεκριμένα στο Ίνγκλγουντ της Καλιφόρνιας και στο Σιάτλ.

Η προοπτική αυτή ενισχύει τη συζήτηση για το κατά πόσο μπορεί να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των αγώνων σε ένα τόσο φορτισμένο διεθνές περιβάλλον.

Το μήνυμα της FIFA

Παρά τις αντιδράσεις και τις γεωπολιτικές πιέσεις, η στάση της FIFA φαίνεται ξεκάθαρη: η διοργάνωση πρέπει να παραμείνει ανοιχτή σε όλες τις ομάδες που έχουν προκριθεί, ανεξαρτήτως πολιτικών συγκρούσεων.

Ο Ινφαντίνο επιχειρεί να στείλει ένα μήνυμα σταθερότητας, επιμένοντας ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να λειτουργήσει ως πεδίο συνάντησης, ακόμη και όταν οι διεθνείς σχέσεις βρίσκονται στο ναδίρ.

Το ερώτημα, ωστόσο, παραμένει ανοιχτό: μπορεί πραγματικά ο αθλητισμός να μείνει έξω από την πολιτική, όταν ο κόσμος γύρω του φλέγεται;

Πηγή: Pagenews.gr