Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους κινήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, εξαπολύοντας νέα σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη, επαναφέροντας στο προσκήνιο τη βαριά σκιά της υπόθεσης των υποκλοπών και ανοίγοντας νέο μέτωπο θεσμικής αντιπαράθεσης.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υποστήριξε ότι «όλα ξεκινούν από το Μαξίμου», κάνοντας λόγο για συγκέντρωση εξουσίας και επιρροής που – όπως ισχυρίστηκε – εκτείνεται από τη Δικαιοσύνη έως τα μέσα ενημέρωσης.
Με λόγο ιδιαίτερα αιχμηρό, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν περιορίζεται σε πολιτική διαχείριση, αλλά – σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του – έχει συγκροτήσει έναν μηχανισμό επιρροής.
«Μαζί με τον ανιψιό του δημιούργησαν μια συμμορία στο Μαξίμου, η οποία επηρεάζει τη Δικαιοσύνη, ελέγχει τη ροή του χρήματος και δημιουργεί έναν μηχανισμό προπαγάνδας», δήλωσε χαρακτηριστικά, προκαλώντας έντονες πολιτικές αντιδράσεις.
Παράλληλα, κατηγόρησε το κυβερνητικό επιτελείο ότι χρησιμοποιεί media και social media για «συγκροτημένη παραπληροφόρηση» της κοινής γνώμης.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στη λειτουργία των θεσμών, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της ηγεσίας της Δικαιοσύνης.
Ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι υπάρχει απροθυμία διερεύνησης κρίσιμων υποθέσεων, ενώ διερωτήθηκε δημόσια: «Εκβίασα κανέναν δικαστή; Εγώ οργάνωσα δολοφονία χαρακτήρα μέσω media;»
Οι αναφορές αυτές ανεβάζουν περαιτέρω το πολιτικό θερμόμετρο, καθώς η κυβέρνηση έχει επανειλημμένα απορρίψει τέτοιους χαρακτηρισμούς ως υπερβολικούς και θεσμικά επιζήμιους.
Στο παρασκήνιο της πολιτικής σκηνής, η σύγκρουση μοιάζει πλέον να παίρνει χαρακτηριστικά στρατηγικής ρήξης χωρίς γέφυρες. Συνεργάτες της αντιπολίτευσης μιλούν για «θεσμική εκτροπή που πρέπει να αναδειχθεί διεθνώς», ενώ κυβερνητικά στελέχη βλέπουν μια προσπάθεια πολιτικής έντασης ενόψει επόμενων εκλογικών αναμετρήσεων.
Δεν περνά απαρατήρητη και η σκληρή ρητορική περί «παρακράτους» και «μηχανισμών προπαγάνδας», η οποία, όπως σχολιάζουν πολιτικοί παρατηρητές, ανεβάζει επικίνδυνα την πόλωση.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανήλθε και σε ζητήματα διαφάνειας, φέρνοντας ως παράδειγμα τον ΟΠΕΚΕΠΕ, προτείνοντας θεσμική αναδιάρθρωση με ανεξάρτητη ηγεσία τετραετίας, ώστε – όπως είπε – να αποκοπεί από κομματικές παρεμβάσεις και ρουσφέτια.
Κλείνοντας, ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε την εμπιστοσύνη των πολιτών, δηλώνοντας ότι η δική του πορεία είναι απαλλαγμένη από «διαπλοκή, ρουσφέτι και σκοτεινές σχέσεις με τη Δικαιοσύνη και τα media».
Με φράσεις υψηλής πολιτικής έντασης υπογράμμισε:«Οι αμετανόητοι πρέπει να μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας».
Η αντιπαράθεση πλέον δεν αφορά μόνο πολιτικές διαφορές, αλλά αγγίζει τον πυρήνα της εμπιστοσύνης στους θεσμούς. Και όπως όλα δείχνουν, η σύγκρουση Μαξίμου – ΠΑΣΟΚ εισέρχεται σε μια φάση όπου η ρητορική γίνεται ολοένα και πιο σκληρή, με το πολιτικό θερμόμετρο να θυμίζει προεκλογική περίοδο… πολύ πριν τις κάλπες.
Πηγή: pagenews.gr