Στόχος η πρόκριση, όχι η θέση
Η ελληνική ομάδα δεν θέτει ως προτεραιότητα την τελική κατάταξη, αλλά την εξασφάλιση της πρόκρισης. Όπως ξεκαθάρισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, το βασικό ζητούμενο είναι η παρουσία στις έξι πρώτες ομάδες, που θα δώσει το εισιτήριο για το Σίδνεϊ.
Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην αποφυγή νέων τραυματισμών, καθώς το πρόγραμμα είναι απαιτητικό και περιλαμβάνει συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια.
Το πρόγραμμα της Ελλάδας
Η Εθνική ξεκινά την πορεία της με το ντέρμπι απέναντι στην Ιταλία και συνεχίζει με δύο ακόμη απαιτητικές αναμετρήσεις:
Παρασκευή 1 Μαΐου
21:15 Ιταλία – Ελλάδα
Σάββατο 2 Μαΐου
19:30 Ελλάδα – Ολλανδία
Κυριακή 3 Μαΐου
21:15 Ελλάδα – Αυστραλία
Κάθε αγώνας έχει χαρακτήρα τελικού, καθώς η πρόκριση θα κριθεί στις λεπτομέρειες.
Η αποστολή της Εθνικής
Στο Ρότερνταμ ταξίδεψε πλήρης αποστολή, με τις κορυφαίες Ελληνίδες διεθνείς να καλούνται να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της διοργάνωσης και να συνεχίσουν την παράδοση επιτυχιών της ελληνικής υδατοσφαίρισης.
Η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο αποτελεί βασικό στόχο για την ομάδα, όχι μόνο για τη διάκριση, αλλά και για την ενίσχυση της προετοιμασίας ενόψει των επόμενων μεγάλων διοργανώσεων.
Η Εθνική μπαίνει στη μάχη με ρεαλισμό, αλλά και φιλοδοξία, γνωρίζοντας ότι κάθε παιχνίδι μπορεί να κρίνει την πορεία της.
Πηγή: Pagenews.gr
