Μια ανείπωτη τραγωδία, που εξελίχθηκε σε έναν αγώνα δρόμου για την επιβίωση, βιώνει ο 22χρονος παίκτης του Survivor, Σταύρος Φλώρος. Μετά το σοβαρότατο ατύχημα που υπέστη κατά τη διάρκεια της παραμονής του στον Άγιο Δομίνικο, ο νεαρός αθλητής δίνει πλέον τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του, έχοντας ήδη υποστεί βαρύτατα τραύματα που αλλάζουν για πάντα την καθημερινότητά του.
Τα νέα που έρχονται από το ιατρικό επιτελείο προκαλούν ανακούφιση για τους οικείους του, καθώς ο Σταύρος Φλώρος φαίνεται να έχει διαφύγει τον άμεσο κίνδυνο για τη ζωή του.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μου μεταδόθηκαν στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1, ο 22χρονος έχει ανακτήσει πλήρως την επαφή του με το περιβάλλον. Το πιο συγκλονιστικό στοιχείο της υπόθεσης παραμένει η πνευματική του διαύγεια και η απίστευτη ψυχική δύναμη που επιδεικνύει.
Παρά το γεγονός ότι έχει πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασής του, οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά του κάνουν λόγο για έναν πραγματικό μαχητή που δεν το βάζει κάτω.
«Πάλι καλά που είμαι ζωντανός. Μαμά ζω», είναι οι πρώτες λέξεις που είπε ο Σταύρος Φλώρος μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε στον Άγιο Δομίνικο.
Ο Γιώργος Λιάγκας μετέφερε τις τελευταίες πληροφορίες, λέγοντας: «Δεν είναι διασωληνομένο το παιδί, είναι καλά, μιλάει. Δεν κινδυνεύει η ζωή του. Έχει τεράστια ζημιά στον αστράγαλο, έχει το πέλμα από κάτω. Για να είναι λειτουργικό ξανά το πόδι θα πρέπει να γίνουν πολλές εγχειρήσεις, στο άλλο θα μπει τεχνητό μέλος. Είναι καλά, είναι ψυχικά δυνατός. Μένει στο καλό κομμάτι το παιδί και λέει πάλι καλά που είμαι ζωντανός. Οι γονείς δεν έχουν φύγει, σήμερα θα φύγουν έμαθα η μαμά, η αδερφή και η θεία, ο μπαμπάς δεν έχει διαβατήριο.
Σήμερα θα φύγουν με κανονικό αεροπλάνο, όχι με ιδιωτικό. Εχθές η μαμά μίλησε με το παιδί, ζήτησε να κάνουν βιντεοκλήση δεν έγινε, δεν ήθελαν να της τον δείξουν. Της έδωσε κουράγιο, της είπε είμαι καλά, είμαι ζωντανός. Ο Σταύρος της έδωσε κουράγιο και η κυρία Δέσποινα του έδωσε την υπόσχεση ότι πολύ σύντομα θα είναι κοντά του».
Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο:
Η επόμενη μέρα μετά το 7ωρο χειρουργείο
Στο καθαρά ιατρικό κομμάτι, η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη και λεπτή. Ο Σταύρος Φλώρος έχει ήδη υποστεί ακρωτηριασμό στο αριστερό του πόδι, από το γόνατο και κάτω, ως αποτέλεσμα του σοβαρού τραυματισμού του.
Ωστόσο, η προσοχή των γιατρών είναι τώρα στραμμένη στον δεξί του αστράγαλο. Το συγκεκριμένο μέλος είχε σχεδόν αποκολληθεί, όμως μετά από μια εξαντλητική χειρουργική επέμβαση που διήρκησε επτά ολόκληρες ώρες, οι χειρουργοί κατάφεραν σε πρώτη φάση να τον διασώσουν.
Ο 22χρονος αναμένεται να υποβληθεί σε μια σειρά από εξειδικευμένες χειρουργικές επεμβάσεις, οι οποίες ενδέχεται να πραγματοποιηθούν είτε στην Ελλάδα είτε σε εξειδικευμένα κέντρα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ο κύριος στόχος είναι να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του δεξιού άκρου και να αποκλειστεί οριστικά το ενδεχόμενο ενός δεύτερου ακρωτηριασμού.
Πηγή: pagenews.gr
![Ανατριχίλα με τον Σταύρο Φλώρο: Άνοιξε τα μάτια του και είπε μόνο δύο λέξεις στη μητέρα του [vid]](https://cdn.pagenews.gr/wp-content/uploads/2026/05/floros.jpg)