Σε ανακοινώσεις για το νέο κόμμα θα προχωρήσει ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την Τρίτη 26 Μαΐου στις 20:00 στην πλατεία Θησείου, όπως αποκάλυψε ο ίδιος. Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε απόψε σε εκδήλωση του Unmute now που διεξήχθη σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας κάλεσμα για τη συμμετοχή των νέων προκειμένου «να ανοίξουμε τα πανιά μας σε νέους ορίζοντες», όπως είπε χαρακτηριστικά. Σημειώνεται πως, ο πρώην πρωθυπουργός παρακολούθησε τους νέους που συμμετέχουν στο Unmute now να αναπτύσσουν τους προβληματισμούς τους, ενώ ο ίδιος πήρε τον λόγο στο κλείσιμο, όπου άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ πρότεινε στους νέους «να οργανώσουν ένα κίνημα για την υπεράσπιση του δικαιώματος και της ανάγκης οι νέοι να πάνε στην κάλπη», καθώς όπως είπε συχνά οι εκλογές γίνονται μέσα στη σεζόν όπου χιλιάδες βρίσκονται μακριά από τα σπίτια τους.
Τσίπρας: Οι ανισότητες συσσωρεύονται, οι κυβερνήσεις γίνονται και πιο αυταρχικές
Ο πρώην πρωθυπουργός ανέδειξε το ζήτημα των ανισοτήτων εντός της χώρας αλλά και παγκοσμίως λέγοντας ότι η τρομακτική συσσώρευση ανισοτήτων είναι ίσως το πιο σημαντικό πρόβλημα της νέας γενιάς. «Οι 12 πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο έχουν περιουσία όσο 4 δισ. άνθρωποι σχεδόν το μισό του παγκόσμιου πληθυσμού. Οι ανισότητες συσσωρεύονται, οι κυβερνήσεις γίνονται όλο και πιο αυταρχικές σε δύση και ανατολή και όλα αυτά μέσα σε μία ευρύτερη κρίση του πλανήτη».
Έδωσε έμφαση στο θέμα της εργασίας που έθεσαν αρκετοί νέοι λέγοντας: «Οι περισσότεροι από την γενιά σας εργάζονται και σπουδάζουν. Στα πανεπιστήμια δεν υπάρχει καμία μέριμνα ώστε τα παιδιά που εργάζονται να μην χάνουν τις εξεταστικές. Αντί να βρεθεί μία φόρμουλα για το ζήτημα, η κυβέρνηση έφερε το νομοθέτημα περί “αιωνίων φοιτητών”, δηλαδή η τιμωρία των ανθρώπων που δουλεύουν. Το δεύτερο ζήτημα είναι της στέγης. Το τρίτο θέμα είναι ότι η πολιτεία δεν βρήκε ένα σύστημα καλύτερο από τις πανελλαδικές εξετάσεις εδώ και 62 χρόνια. Γιατί είναι τόσο χρεοκοπημένη αυτή η πολιτεία που το μόνο αδιάβλητο που έχει να παραδώσει είναι οι εξετάσεις. Όλα τα άλλα είναι διαβλητά, από τα βύσματα για τον στρατό μέχρι το ρουσφέτι του ΟΠΕΚΕΠΕ».
Τσίπρας: Η κυβέρνηση βρήκε τρόπο να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού αλλά όχι οι νέοι που δουλεύουν σεζόν
Έκανε αναφορά στις δύο πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που ανέτρεψε η ΝΔ. «Είχαμε νομοθετήσει 1 δισ. για την 13η σύνταξη. Η ΝΔ το πήρε πίσω αλλά εκείνοι ψήφισαν ξανά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το δεύτερο ήταν ότι νομοθετήσαμε την σταδιακή εισαγωγή σε κάποιες σχολές δίχως εξετάσεις, αλλά το κατάργησε η κυβέρνηση».
Πρότεινε τέλος οι νέοι «να οργανώσουν ένα κίνημα για την υπεράσπιση του δικαιώματος και της ανάγκης οι νέοι να πάνε στην κάλπη. Οι ημερομηνίες των εκλογών ορίζονται μέσα στην σεζόν που δουλεύουν χιλιάδες νέοι. Μία σοβαρή προσπάθεια είναι να αντιμετωπιστεί η αδικία αυτή και να βρεθεί ένας τρόπος να ψηφίζουν», ενώ σημείωσε ότι «η κυβέρνηση βρήκε τρόπο να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού αλλά δεν έχει βρει τρόπο να ψηφίζουν οι νέοι που στις εκλογές λόγω δουλειάς είναι μακριά από τα σπίτια τους».
Πηγή: pagenews.gr
