Με ευρύτερη πλειοψηφία εγκρίθηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής τα δύο αιτήματα άρσης της βουλευτικής ασυλίας της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, έπειτα από σχετικές δικαστικές υποθέσεις που έχουν φτάσει στη Δικαιοσύνη.
Το πρώτο αίτημα αφορούσε δικογραφία που σχηματίστηκε μετά από μήνυση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για συκοφαντική δυσφήμιση. Η άρση ασυλίας εγκρίθηκε με 162 ψήφους υπέρ, 53 κατά και 13 «παρών», έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια.
Το δεύτερο αίτημα σχετιζόταν με μηνυτήρια αναφορά δικαστικών λειτουργών και εγκρίθηκε με ακόμη μεγαλύτερη πλειοψηφία, καθώς υπέρ ψήφισαν 177 βουλευτές, ενώ καταγράφηκαν 54 κατά και 13 «παρών».
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η κ. Κωνσταντοπούλου άσκησε έντονη κριτική στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση που τήρησε στις δύο ψηφοφορίες. Όπως υποστήριξε, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να απέχει από την ψηφοφορία που αφορούσε την υπόθεση του κ. Γεωργιάδη, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, που σχετίζεται με τη μηνυτήρια αναφορά δικαστικών λειτουργών, τάχθηκε υπέρ της άρσης ασυλίας της.
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατηγόρησε τη Χαριλάου Τρικούπη για πολιτική σύμπραξη με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρή φρασεολογία. «Ο Μητσοτάκης ανέσυρε από την αποθήκη των αχρήστων υλικών», ανέφερε χαρακτηριστικά για τον κ. Φλωρίδη, ανεβάζοντας τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας.
Η εξέλιξη αναμένεται να προκαλέσει νέο κύκλο πολιτικών αντιδράσεων, καθώς η άρση ασυλίας πολιτικών προσώπων παραμένει ζήτημα με έντονο θεσμικό και πολιτικό ενδιαφέρον.
Πηγή: pagenews.gr
-
➤ Άδωνις Γεωργιάδης: Από την τραγωδία στην αναγέννηση – Το νέο Σισμανόγλειο γίνεται σύμβολο του νέου ΕΣΥ
-
➤ Σκάνδαλο 13.500 ευρώ; Ο Άδωνις σηκώνει το γάντι: “Θα γελάνε στα δικαστήρια του Λουξεμβούργου”
-
➤ Ο Άδωνις απαντά στους επικριτές: “Τα μηχανήματα δεν είναι στα κουτιά – οι ασθενείς τα χρησιμοποιούν”
-
➤ Άδωνις–Τσουκαλάς μετωπική στο Action 24:«Λέτε ψέματα»–«Πήγε κουβά η επίθεσή σας» για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία
-
➤ Άδωνις: «Ήθελαν να πέσει ο Μητσοτάκης μέσω Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας–Η Ελλάδα δεν παραδίδει τη Δικαιοσύνη της»
-
➤ Άδωνις «χτυπά» ΣΥΡΙΖΑ: «Με Δούρου θα χαθεί η πολιτική μάχη – Ο Πολάκης είναι το τελευταίο τους χαρτί»
