Λόγω της πυρκαγιάς, εκδόθηκε μήνυμα του 112 με το οποίο καλούνται όσοι βρίσκονται στις περιοχές Μεσοχώρια και Ραπταίοι Ευβοίας, καλώντας τους να απομακρυνθούν προς την περιοχή των Στύρων λόγω της εξέλιξης της δασικής πυρκαγιάς.
Στην ειδοποίηση αναφέρεται: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Μεσοχώρια και Ραπταίοι απομακρυνθείτε προς Στύρα», ενώ οι πολίτες καλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.
Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και συγκεκριμένα 70 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 3 ελικόπτερα και 6 αεροπλάνα. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματά έργου καθώς και εθελοντές.
Οι αρχές παρακολουθούν στενά την εξέλιξη του πύρινου μετώπου, ενώ οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην άμεση οριοθέτηση της φωτιάς και στην αποτροπή εξάπλωσής της προς άλλες δασικές εκτάσεις.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για απειλή σε κατοικημένες περιοχές, ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε πλήρη επιφυλακή.
Πηγή: pagenews.gr
