Τεχνολογία

Gamer τα έβαλε με τη Microsoft και νίκησε – Πήρε πίσω όλα τα παιχνίδια του

Gamer τα έβαλε με τη Microsoft και νίκησε – Πήρε πίσω όλα τα παιχνίδια του

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters/Gamer τα έβαλε με τη Microsoft και νίκησε – Πήρε πίσω όλα τα παιχνίδια του

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Δικαστήριο στη Βραζιλία υποχρέωσε τη Microsoft να επαναφέρει χακαρισμένο Xbox account και να καταβάλει αποζημίωση στον κάτοχό του.

Δικαστική νίκη απέναντι στη Microsoft πέτυχε ένας gamer στη Βραζιλία, ο οποίος είχε χάσει την πρόσβαση στον λογαριασμό του στο Xbox μετά από επίθεση hackers.

Ο παίκτης, γνωστός με το online όνομα Ordo_Liberal, υποστήριξε ότι παρά την ενεργοποίηση πιστοποίησης δύο παραγόντων, άγνωστοι κατάφεραν να αλλάξουν τα στοιχεία ασφαλείας του account και να αποκτήσουν τον έλεγχό του.

Η Microsoft του ζήτησε να αγοράσει ξανά τα games

Η εταιρεία χαρακτήρισε τον λογαριασμό παραβιασμένο και τον απέκλεισε οριστικά. Μαζί με το account, όμως, ο χρήστης έχασε και ολόκληρη την ψηφιακή βιβλιοθήκη παιχνιδιών που είχε αγοράσει επί σειρά ετών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η υποστήριξη του Xbox τον ενημέρωσε ότι δεν ήταν δυνατή η ανάκτηση του λογαριασμού και του πρότεινε να δημιουργήσει νέο, αγοράζοντας ξανά τους τίτλους.

Η απόφαση του δικαστηρίου

Ο gamer προσέφυγε στη βραζιλιάνικη δικαιοσύνη, παρουσιάζοντας emails, αιτήματα υποστήριξης και στοιχεία δραστηριότητας που αποδείκνυαν ότι ήταν ο νόμιμος κάτοχος.

Με απόφαση της 11ης Ιουλίου, η Microsoft υποχρεώθηκε να του επιστρέψει πλήρως τον λογαριασμό και όλα τα παιχνίδια του. Παράλληλα, διατάχθηκε να καταβάλει περίπου 2.000 βραζιλιάνικα ρεάλ, δηλαδή περίπου 370 ευρώ, για ηθική βλάβη. Προβλέπονται επίσης ημερήσια πρόστιμα σε περίπτωση καθυστέρησης.

Η υπόθεση αφορά τη Βραζιλία και δεν δημιουργεί αυτόματα νομικό προηγούμενο σε άλλες χώρες. Επαναφέρει, ωστόσο, τη συζήτηση για το κατά πόσο τα ψηφιακά παιχνίδια ανήκουν πραγματικά στον αγοραστή ή αποτελούν απλώς άδεια πρόσβασης συνδεδεμένη με έναν λογαριασμό.

Πηγή: Pagenews.gr

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.