Νέο επεισόδιο στους διαδρόμους της Βουλής
Ένα ακόμη περιστατικό με πρωταγωνίστρια την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στους χώρους της Βουλής, με επίκεντρο τη Βασιλική Πολύζου, πρόσωπο με το οποίο βρίσκεται εδώ και μήνες σε ανοιχτή δικαστική αντιπαράθεση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Κωνσταντοπούλου εντόπισε την κ. Πολύζου στο κυλικείο της Αστυνομικής Φρουράς της Βουλής, όπου βρίσκονταν αστυνομικοί και στελέχη της φρουράς. Η παρουσία της προκάλεσε την άμεση αντίδραση της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, η οποία ζήτησε εξηγήσεις για το πώς βρέθηκε στον συγκεκριμένο χώρο.
Βιντεοσκόπηση και παρέμβαση του φρουράρχου
Κατά πληροφορίες, η Ζωή Κωνσταντοπούλου βιντεοσκοπούσε συνεχώς το περιστατικό με το κινητό της τηλέφωνο, ενώ απευθυνόμενη στον φρούραρχο της Βουλής φέρεται να ρωτούσε:
«Τι δουλειά έχει αυτή εδώ;»
Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υποστήριζε ότι η παρουσία της κ. Πολύζου δημιουργεί σοβαρό ζήτημα ασφαλείας, επικαλούμενη μηνύσεις που έχει ήδη καταθέσει εναντίον της.
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας φέρεται ακόμη να επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και να ζήτησε την παρέμβαση της αστυνομίας, ενώ, σύμφωνα με τις δηλώσεις της, κλήθηκε και περιπολικό μέσω του 100.
Στο Τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων
Μετά την αποχώρηση από τη Βουλή, η Βασιλική Πολύζου συνοδεύτηκε μέχρι την έξοδο από τον φρούραρχο.
Κατά τον έλεγχο των στοιχείων της διαπιστώθηκε ότι δεν είχε μαζί της αστυνομική ταυτότητα, γεγονός που οδήγησε στη μεταφορά της στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος για τη διαδικασία εξακρίβωσης στοιχείων.
Λίγη ώρα αργότερα στο ίδιο αστυνομικό τμήμα μετέβη και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, προκειμένου να υποστηρίξει τις καταγγελίες που είχε διατυπώσει.
Οι ισχυρισμοί της Ζωής Κωνσταντοπούλου
Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας αμφισβήτησε τόσο την ιδιότητα όσο και την παρουσία της Βασιλικής Πολύζου στη Βουλή.
«Δεν είναι δημοσιογράφος η κυρία Πολύζου. Δεν υπήρξε ποτέ εργαζόμενη στην Πλεύση Ελευθερίας. Είναι πρόσωπο που έχει καταμηνυθεί από εμένα για εγκληματική οργάνωση.»
Η ίδια πρόσθεσε ότι είχε ζητήσει την παρέμβαση όλων των αρμόδιων αρχών, υποστηρίζοντας ότι:
«Υπάρχει θύλακας της αστυνομίας που δρα μέσα στη Βουλή. Είναι πολύ σοβαρό περιστατικό.»
Η απάντηση της Βασιλικής Πολύζου
Από την πλευρά της, η Βασιλική Πολύζου υποστηρίζει ότι η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας:
- την κατηγόρησε δημόσια ότι είναι μέλος εγκληματικής οργάνωσης,
- στεκόταν μπροστά της εμποδίζοντας την έξοδό της από τον χώρο,
- τη βιντεοσκοπούσε χωρίς τη συναίνεσή της.
Η ίδια ανακοίνωσε ότι προτίθεται να καταθέσει:
- μήνυση για παράνομη παρεμπόδιση,
- μήνυση για παράνομη βιντεοσκόπηση,
- καθώς και κάθε άλλη νόμιμη ενέργεια που θεωρεί αναγκαία.
Στο υπόβαθρο μια πολύμηνη δικαστική σύγκρουση
Το επεισόδιο δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό.
Η Βασιλική Πολύζου βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με φορέα που συνδέεται με την Πλεύση Ελευθερίας, διεκδικώντας, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, δεδουλευμένες αποδοχές μέσω της Επιθεώρησης Εργασίας.
Από την άλλη πλευρά, η Ζωή Κωνσταντοπούλου απορρίπτει πλήρως αυτούς τους ισχυρισμούς και επιμένει ότι η αντίδικός της αντιμετωπίζει ήδη δικές της μηνυτήριες αναφορές.
Πηγή: pagenews.gr
