Σε εξαιρετικά δύσκολη φάση παραμένει η μάχη με τη μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από τη Βοιωτία, πέρασε τον Κιθαιρώνα και εξακολουθεί να καίει στη Δυτική Αττική.
Οι ισχυρές αναζωπυρώσεις στην ευρύτερη περιοχή των Βιλίων, οι αναφορές για σπίτια που έχουν παραδοθεί στις φλόγες στο Κρύο Πηγάδι και τα ενεργά μέτωπα κοντά στο Πόρτο Γερμενό και την Ψάθα διατηρούν σε πλήρη κινητοποίηση τον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας.
Το κύριο βάρος των επιχειρήσεων έχει μεταφερθεί στον ανατολικό τομέα της πυρκαγιάς, όπου οι φλόγες κινούνται από το Κρύο Πηγάδι, την Αγία Παρασκευή και τον Άγιο Νεκτάριο προς την κατεύθυνση των Βιλίων. Παράλληλα, το νότιο τμήμα του μετώπου εξακολουθεί να απασχολεί τις δυνάμεις στις περιοχές Πόρτο Γερμενό, Ψάθα και Βένιζα.
Σύμφωνα με τις τελευταίες διαθέσιμες πληροφορίες, η φωτιά παρουσιάζει πολλές διάσπαρτες εστίες, οι οποίες αναζωπυρώνονται μέσα σε ελάχιστο χρόνο εξαιτίας των ανέμων και της πυκνής, ξερής βλάστησης.
Κρίσιμη μάχη στο Κρύο Πηγάδι
Ιδιαίτερα κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση στο Κρύο Πηγάδι, κοντά στην Αγία Παρασκευή Βιλίων, όπου οι φλόγες έχουν εισέλθει σε πυκνό πευκοδάσος και βρίσκονται δίπλα σε διάσπαρτες κατοικίες. Ελληνικά μέσα μεταδίδουν αναφορές για σπίτια που καίγονται, χωρίς ωστόσο να έχει δοθεί ακόμη επίσημος και οριστικός απολογισμός των ζημιών στην περιοχή.
Η κατεύθυνση του ανέμου λειτουργεί κατά διαστήματα προστατευτικά για τον μικρό οικισμό, καθώς σπρώχνει τη φωτιά προς αντίθετη πλευρά. Ωστόσο, οι συνεχείς μεταβολές, οι ριπές και οι κηλιδώσεις —η μεταφορά δηλαδή αναμμένων υλικών σε μεγάλη απόσταση— δεν επιτρέπουν εφησυχασμό. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να δημιουργήσουν γραμμές άμυνας πριν από τα Βίλια, ώστε να εμποδίσουν την περαιτέρω προσέγγιση της φωτιάς προς την κατοικημένη ζώνη.
Η ΕΡΤ μεταδίδει ότι στο Κρύο Πηγάδι καίγεται ένα από τα πυκνότερα δάση της περιοχής ενώ έχουν παραδοθεί στις φλόγες τα πρώτα σπίτια του οικισμού.
Πηγή: pagenews.gr
