Ελλάδα

Ανδρος: Πρόστιμο 700 ευρώ σε άνδρα που είχε πιει και κυκλοφορούσε με το άλογό του [vid]

Ανδρος: Πρόστιμο 700 ευρώ σε άνδρα που είχε πιει και κυκλοφορούσε με το άλογό του [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: screenshot//Ανδρος: Πρόστιμο 700 ευρώ σε άνδρα που είχε πιει και κυκλοφορούσε με το άλογό του [vid]

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Πρόστιμο 700 ευρώ επιβλήθηκε σε άνδρα στην Άνδρο, μετά από αλκοτέστ στο οποίο υποβλήθηκε ενώ βρισκόταν με το άλογό του. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι είχε προηγηθεί καταγγελία σε βάρος του για κακοποίηση του ζώου.

Πρόστιμο 700 ευρώ βεβαιώθηκε σε έναν άνδρα στην Άνδρο, που εντοπίστηκε να ιππεύει το άλογό του μεθυσμένος.

Σύμφωνα με όσα περιέγραψε ο ίδιος, όλα ξεκίνησαν όταν ένα ζευγάρι φέρεται να έκανε καταγγελία σε βάρος του για τον τρόπο με τον οποίο χειριζόταν το ζώο, ισχυρισμό τον οποίο ο ίδιος χαρακτηρίζει ψευδή.

«Έρχονται 6 αστυνομικοί και μου λένε να πάω στο Τμήμα. Πήγα στο Τμήμα, με κράτησαν όλη τη νύχτα μέσα, γιατί μου είχαν κάνει αυτό το ζευγάρι μήνυση για κακοποίηση, μετά μου λένε θα σου κάνουμε και αλκοτέστ. Μου έγραψαν ένα πρόστιμο 700 ευρώ και αφαίρεση 9 βαθμούς από το δίπλωμα οδήγησης του αυτοκινήτου», λέει ο ίδιος στο MEGA.

Όπως σημειώνει, είχε προηγηθεί ψευδή καταγγελία για κακοποίηση του ζώου από ένα ζευγάρι. Ωστόσο, στο ΑΤ του έγινε και αλκοτέστ, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί το πρόστιμο.

Τι λέει ο ΚΟΚ

Σύμφωνα με τον ΚΟΚ:

«Ζώα επιτρέπεται να οδηγούνται μόνο από ανθρώπους απόλυτα ικανούς στον χειρισμό τους και που είναι σε θέση να τα ελέγχουν πλήρως. Εφόσον μεγάλα ζώα ή αγέλες ή κοπάδια κινούνται κατά τη διάρκεια της νύχτας στις οδούς, οι οδηγοί τους υποχρεούνται να επισημαίνουν τα ζώα, καθώς και την αρχή και το τέλος της αγέλης ή του κοπαδιού με ευδιάκριτα φώτα».

«Μπορεί να ήταν λίγο επικίνδυνο αλλά το βαστούσα πολύ κοντά το άλογο στο χέρι μου και το είχα δίπλα μου για να μην χτυπήσουμε κανέναν», σημειώνει ο αναβάτης.

Πηγή: pagenews.gr

Ιωάννα Πυλούδη
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Ιωάννα Πυλούδη Δημοσιογράφος – Συντάκτρια Επικαιρότητας
Καλύπτει θέματα ελληνικής επικαιρότητας, lifestyle, αγοράς, επιστήμης, καινοτομίας και fine living. Διαθέτει διετή εμπειρία στη δημοσιογραφία και την παραγωγή ψηφιακού περιεχομένου, με έμφαση στη σύνταξη ειδησεογραφικών και θεματικών άρθρων. Είναι απόφοιτη του University of East London, όπου ολοκλήρωσε σπουδές BSc (Hons) in Psychology (2022-2025), συνδυάζοντας την κατανόηση των κοινωνικών τάσεων και της ανθρώπινης συμπεριφοράς με τη σύγχρονη δημοσιογραφική γραφή.