Ελλάδα

Σοκαριστικό λάθος σε βρεφονηπιακό σταθμό στη Δάφνη, έβαλαν απορρυπαντικό στο φαγητό αντί για ξύδι

Σοκαριστικό λάθος σε βρεφονηπιακό σταθμό στη Δάφνη, έβαλαν απορρυπαντικό στο φαγητό αντί για ξύδι

Πηγή Φωτογραφίας: pixabay//Σοκαριστικό λάθος σε βρεφονηπιακό σταθμό στη Δάφνη, έβαλαν απορρυπαντικό στο φαγητό αντί για ξύδι

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Συναγερμός σήμανε στον 6ο Βρεφονηπιακό Σταθμό του δήμου Δάφνης-Υμηττού, όταν διαπιστώθηκε αλλοίωση στη γεύση του φαγητού που είχε σερβιριστεί στο μεσημεριανό γεύμα. Ακολούθησαν προληπτικές νοσηλείες, ενημέρωση του Κέντρου Δηλητηριάσεων και άμεση αναστολή καθηκόντων του υπαλλήλου που εμπλέκεται στην προετοιμασία του φαγητού.

Συναγερμός στο μεσημεριανό γεύμα

Αναστάτωση προκλήθηκε την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου στον 6ο Βρεφονηπιακό Σταθμό του δήμου Δάφνης-Υμηττού, όταν κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος παρατηρήθηκε αλλοίωση στη γεύση του φαγητού που είχε δοθεί σε παιδιά και προσωπικό. Ο έλεγχος που ακολούθησε έδειξε ότι είχε χρησιμοποιηθεί μικρή ποσότητα απορρυπαντικού πλυντηρίου πιάτων αντί για ξύδι.

Επειδή μέρος του φαγητού είχε ήδη καταναλωθεί, ενεργοποιήθηκε αμέσως το πρωτόκολλο επικοινωνίας με το Κέντρο Δηλητηριάσεων και ενημερώθηκαν οι γονείς, ώστε να υπάρξει άμεση παροχή ιατρικής βοήθειας όπου χρειαζόταν.

Ιατρική αξιολόγηση και προληπτικές νοσηλείες

Μετά το περιστατικό πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις για παιδιά και μέλη του προσωπικού. Η νοσηλεία έγινε καθαρά προληπτικά, ενώ η εικόνα της υγείας όλων εξελισσόταν ομαλά. Οι περισσότεροι από όσους χρειάστηκε να νοσηλευτούν είχαν ήδη λάβει εξιτήριο.

Η δημοτική αρχή έσπευσε να χειριστεί το ζήτημα με άμεσες ενέργειες, καθώς το περιστατικό αφορούσε χώρο φροντίδας μικρών παιδιών και απαιτούσε πλήρη καταγραφή των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη.

Τα άμεσα μέτρα του δήμου

Με εντολή του δημάρχου τέθηκαν σε εφαρμογή συγκεκριμένα μέτρα για τη διαχείριση της υπόθεσης. Τα καθήκοντα του υπαλλήλου που εμπλέκεται στην παρασκευή του φαγητού ανεστάλησαν, ενώ η κουζίνα σφραγίστηκε και δρομολογήθηκε επιτόπιος έλεγχος.

Παράλληλα, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, με στόχο να διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες του περιστατικού. Το πλαίσιο των ενεργειών αυτών συνοδεύτηκε από συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, μέχρι να αποσαφηνιστεί κάθε πτυχή της υπόθεσης.

Η επίσημη ενημέρωση για το περιστατικό

Στην ανακοίνωσή του ο δήμος Δάφνης-Υμηττού ανέφερε ότι το μεσημέρι της 09.09.2026 διαπιστώθηκε αλλοίωση στη γεύση του φαγητού που σερβιρίστηκε στον 6ο Βρεφονηπιακό Σταθμό. Μετά τον σχετικό έλεγχο καταγράφηκε πως είχε χρησιμοποιηθεί πολύ μικρή ποσότητα απορρυπαντικού πλυντηρίου πιάτων αντί για ξύδι.

Στο ίδιο κείμενο επισημαίνεται πως, επειδή ελάχιστη ποσότητα φαγητού είχε ήδη καταναλωθεί από ορισμένα παιδιά και μέλη του προσωπικού, ακολουθήθηκε άμεσα η προβλεπόμενη διαδικασία επικοινωνίας με το Κέντρο Δηλητηριάσεων. Ταυτόχρονα ενημερώθηκαν οι γονείς για να μεριμνήσουν, εφόσον χρειαζόταν, για ιατρική βοήθεια.

Ο δήμος ανέφερε επίσης ότι τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και ότι έγινε ιατρική αξιολόγηση και νοσηλεία παιδιών και εργαζομένων για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Η κατάσταση της υγείας και η συνέχεια των ελέγχων

Σύμφωνα με την ενημέρωση που δόθηκε, η κατάσταση της υγείας όλων εξελισσόταν ομαλά και σχεδόν όλοι όσοι χρειάστηκαν νοσηλεία είχαν ήδη πάρει εξιτήριο. Το γεγονός αυτό περιλαμβάνεται στις επίσημες ανακοινώσεις του δήμου, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι ενέργειες έγιναν με τη δέουσα σοβαρότητα.

Μέχρι την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού, η κουζίνα παραμένει σφραγισμένη και συνεχίζεται η διαδικασία ελέγχου. Το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στην Ένορκη Διοικητική Εξέταση, που καλείται να αποτυπώσει τι ακριβώς συνέβη κατά την προετοιμασία του γεύματος, καθώς και στις ενέργειες που ακολούθησαν αμέσως μετά τον εντοπισμό της αλλοίωσης.

Πηγή: Pagenews.gr

Ιωάννα Πυλούδη
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Ιωάννα Πυλούδη Δημοσιογράφος – Συντάκτρια Επικαιρότητας
Καλύπτει θέματα ελληνικής επικαιρότητας, lifestyle, αγοράς, επιστήμης, καινοτομίας και fine living. Διαθέτει διετή εμπειρία στη δημοσιογραφία και την παραγωγή ψηφιακού περιεχομένου, με έμφαση στη σύνταξη ειδησεογραφικών και θεματικών άρθρων. Είναι απόφοιτη του University of East London, όπου ολοκλήρωσε σπουδές BSc (Hons) in Psychology (2022-2025), συνδυάζοντας την κατανόηση των κοινωνικών τάσεων και της ανθρώπινης συμπεριφοράς με τη σύγχρονη δημοσιογραφική γραφή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο