Lifestyle

Μαρία Κορινθίου: Η συγκλονιστική ανάρτηση για την 11η Σεπτεμβρίου – “Ήμουν φοιτήτρια στη Νέα Υόρκη όταν…”

Μαρία Κορινθίου: Η συγκλονιστική ανάρτηση για την 11η Σεπτεμβρίου – “Ήμουν φοιτήτρια στη Νέα Υόρκη όταν…”

Πηγή Φωτογραφίας: screenshot//Μαρία Κορινθίου: Η συγκλονιστική ανάρτηση για την 11η Σεπτεμβρίου - "Ήμουν φοιτήτρια στη Νέα Υόρκη όταν..."

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Η ηθοποιός μοιράστηκε ένα προσωπικό στιγμιότυπο από την ημέρα που βρέθηκε στην Αμερική για την έναρξη των σπουδών της, συνδέοντάς το με τη σημερινή πρώτη μέρα του παιδιού της στο κολέγιο. Η ανάρτησή της στο Instagram έφερε ξανά στο προσκήνιο το σοκ που έζησε την ημέρα της επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους.

Η ανάρτηση που ξύπνησε μνήμες

Με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από τη 11η Σεπτεμβρίου, η Μαρία Κορινθίου επέστρεψε σε μια από τις πιο έντονες προσωπικές της αναμνήσεις. Η ηθοποιός ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία με τη φοιτητική της ταυτότητα και περιέγραψε όσα έζησε την πρώτη ημέρα που βρέθηκε στο πανεπιστήμιο στην Αμερική.

Η ίδια συνδύασε τη συγκεκριμένη ανάμνηση με τη σημερινή μέρα, καθώς η κόρη της ξεκινά τις σπουδές της στο κολέγιο – πανεπιστήμιο. Όπως σημείωσε, τα συναισθήματά της είναι έντονα και ανάμεικτα, αφού η ημέρα αυτή της φέρνει πίσω εικόνες και βιώματα από το παρελθόν.

Το πρωινό της 11ης Σεπτεμβρίου

Στη λεζάντα της ανάρτησής της, η Μαρία Κορινθίου περιέγραψε λεπτό προς λεπτό την εμπειρία της. Την ώρα που έβγαζε φωτογραφία για το student ID της, είδε στις μεγάλες οθόνες των τηλεοράσεων τα πρώτα breaking news για το αεροπλάνο που είχε πέσει στον πρώτο πύργο. Η κατάσταση, όπως ανέφερε, ήταν σοκαριστική για όλους, ενώ λίγο αργότερα παρακολούθησε ζωντανά την πρόσκρουση και του δεύτερου αεροπλάνου στον δεύτερο πύργο.

Στην ίδια αφήγηση έκανε λόγο και για το τρίτο αεροπλάνο, το οποίο δεν έπεσε στον Λευκό Οίκο, αλλά στο Πεντάγωνο στην Ουάσιγκτον. Από εκείνο το σημείο, όπως περιέγραψε, έγινε ξεκάθαρο ότι η Αμερική δεχόταν επίθεση και ακολούθησαν στιγμές απόλυτης σιωπής και αναμονής.

Η εκκένωση και το πανδαιμόνιο

Η ηθοποιός περιέγραψε πως τα μαθήματα δεν ξεκίνησαν και όλοι περίμεναν νεότερες οδηγίες. Λίγο αργότερα ήρθε η κατάρρευση των πύργων και η ενημέρωση από τον advisor της για εκκένωση. Όπως έγραψε, ακολούθησε πανδαιμόνιο, με εντολές να κλείσουν τα πάντα και ο καθένας να επιστρέψει στο σπίτι του.

Η κατάσταση στην καθημερινότητα εκείνων των ημερών ήταν πρωτόγνωρη. Οι τηλεφωνικές γραμμές δεν λειτουργούσαν, ενώ δεν υπήρχαν social media, smart phones ή emails για άμεση επικοινωνία. Η Μαρία Κορινθίου ανέφερε πως για τρεις ημέρες όλοι παρέμειναν κλεισμένοι στα σπίτια τους, μέχρι να υπάρξει νέα ενημέρωση από τις ειδήσεις για τις εξελίξεις.

Η μνήμη που συνδέεται με το παρόν

Η ανάρτηση της ηθοποιού δεν περιορίστηκε μόνο στην ανάμνηση του παρελθόντος. Η ίδια ανέδειξε και τη σύμπτωση της σημερινής μέρας με το ξεκίνημα της κόρης της στην εκπαιδευτική της πορεία. Με αυτή τη σύνδεση, έδειξε πως οι σημερινές στιγμές ανασύρουν και πάλι στη μνήμη της το βίωμα της 11ης Σεπτεμβρίου, 25 χρόνια μετά.

Στο κείμενό της υπογράμμισε επανειλημμένα ότι έζησε το «πανδαιμόνιο» από κοντά, την πρώτη μέρα του πανεπιστημίου της. Η προσωπική της αφήγηση έδωσε μια πιο ανθρώπινη διάσταση σε μια ιστορική ημέρα που άλλαξε τον κόσμο και παραμένει χαραγμένη στη συλλογική μνήμη.

Η δημόσια κοινοποίηση στο Instagram

Η Μαρία Κορινθίου επέλεξε να μοιραστεί το περιστατικό με τους followers της μέσα από το Instagram, συνοδεύοντας την ανάρτηση με τη φοιτητική της ταυτότητα. Η εικόνα λειτουργεί ως υπενθύμιση του σημείου από το οποίο ξεκίνησε η μαρτυρία της και συνδέεται άμεσα με τις μνήμες που περιγράφει για εκείνη την ημέρα.

Η τοποθέτησή της έγινε με αφορμή τη φετινή επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου και τονίζει πώς ένα προσωπικό βίωμα μπορεί να παραμένει ζωντανό ακόμη και μετά από 25 χρόνια. Η ηθοποιός αποτύπωσε την ένταση της στιγμής, αλλά και τη διαχρονική επίδραση που είχαν τα γεγονότα εκείνης της ημέρας στη ζωή της.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη (@mariakorinthiou)

Πηγή: Pagenews.gr

Pagenews Editor
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Pagenews Editor Συντάκτης Ειδήσεων
Δημοσιογράφος με εμπειρία στη σύνταξη και επιμέλεια ειδησεογραφικού περιεχομένου, με έμφαση στη ροή της καθημερινής επικαιρότητας και την άμεση κάλυψη των σημαντικότερων εξελίξεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ασχολείται με πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά και γενικού ενδιαφέροντος θέματα, διασφαλίζοντας την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση του κοινού. Απόφοιτος Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, με εξειδίκευση στα ψηφιακά μέσα ενημέρωσης και τη σύγχρονη ειδησεογραφία. Διαθέτει εμπειρία στην συγγραφή  online περιεχομένου, τη διαχείριση ειδησεογραφικής ύλης και την παρακολούθηση της επικαιρότητας σε πραγματικό χρόνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο