Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Η πρώτη ενδεκάδα Αλγουαθίλ – Έξι αλλαγές κόντρα στον ΟΦΗ

Ολυμπιακός: Η πρώτη ενδεκάδα Αλγουαθίλ – Έξι αλλαγές κόντρα στον ΟΦΗ
Ο Ιμανόλ Αλγουαθίλ έκανε γνωστή την πρώτη βασική ενδεκάδα της θητείας του στον Ολυμπιακό για την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ο Βάσκος τεχνικός προχωρά σε έξι αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος απέναντι στον Βόλο, δίνοντας φανέλα βασικού μεταξύ άλλων σε Πέντερσεν, Τικνιζιάν, Πουέρτα, Φρόιλερ, Φορτούνη και Γκονσάλες.

Γκονσάλες αντί Ελ Κααμπί στην κορυφή

Η σημαντικότερη ίσως αλλαγή έρχεται στην επίθεση.

Ο Γκονσάλες ξεκινά στην κορυφή, παίρνοντας τη θέση του Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ο οποίος είχε αγωνιστεί βασικός απέναντι στον Βόλο.

Η συγκεκριμένη απόφαση είναι μία από τις πρώτες καθαρά προσωπικές επιλογές του Αλγουαθίλ στην επιθετική γραμμή και αναμένεται με ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο θα χρησιμοποιηθεί ο Γκονσάλες μέσα στο νέο αγωνιστικό πλάνο.

Για τον Ολυμπιακό είναι σημαντικό να διαθέτει εναλλακτικές στην κορυφή της επίθεσης, ιδιαίτερα σε μία περίοδο με διαδοχικές υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το πρώτο πραγματικό δείγμα της νέας εποχής

Μία ενδεκάδα δεν αρκεί από μόνη της για να δείξει ολόκληρη τη φιλοσοφία ενός νέου προπονητή.

Ωστόσο, οι πρώτες επιλογές του Αλγουαθίλ έχουν ενδιαφέρον.

Έξι αλλαγές, νέο δίδυμο στον άξονα, διαφορετικά πρόσωπα στα άκρα της άμυνας, επιστροφή Φορτούνη και Γκονσάλες στην κορυφή συνθέτουν μία ομάδα που έχει αρκετές διαφοροποιήσεις σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι.

Το κρίσιμο στοιχείο πλέον είναι πώς όλα αυτά θα μεταφραστούν μέσα στο γήπεδο.

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται τη νίκη απέναντι στον ΟΦΗ, αλλά για τον νέο προπονητή το παιχνίδι αποτελεί παράλληλα την πρώτη ευκαιρία να αρχίσει να παρουσιάζει τις αγωνιστικές αρχές που θέλει να περάσει στην ομάδα.

Η πρώτη ενδεκάδα της εποχής Αλγουαθίλ είναι πλέον γεγονός. Και μαζί της αρχίζει ουσιαστικά η προσπάθεια για τη δημιουργία του δικού του Ολυμπιακού.

Πηγή: Pagenews.gr