Αδελφός Νταϊάνα: «Βλέπω ξανά το ίδιο έργο με Χάρι και Μέγκαν»
Πηγή Φωτογραφίας: Reuters/Αδελφός Νταϊάνα: «Βλέπω ξανά το ίδιο έργο με Χάρι και Μέγκαν»
Σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, ο Τσαρλς Σπένσερ επαναφέρει στο προσκήνιο τη σχέση της βασιλικής οικογένειας με τα βρετανικά ταμπλόιντ και προειδοποιεί ότι διακρίνει ανησυχητικές ομοιότητες στην πίεση που δέχονται σήμερα ο Χάρι και η Μέγκαν.
Ο 9ος κόμης Σπένσερ περιέγραψε την καθημερινή αρνητική δημοσιότητα ως μία ιδιαίτερα τοξική δύναμη για όσους βρίσκονται μόνιμα στο επίκεντρο και υποστήριξε ότι η ιστορία της Νταϊάνα θα έπρεπε να λειτουργεί ως προειδοποίηση.
«Έβλεπα τα δάκρυα απόγνωσής της»
Ο Σπένσερ μίλησε με έντονα προσωπικό τρόπο για την επίδραση που είχε η αρνητική δημοσιότητα στην αδελφή του.
Θυμήθηκε ότι είχε δει τη Νταϊάνα να καταρρέει ψυχολογικά από συνεχή δημοσιεύματα και επιθέσεις, κάνοντας λόγο για «δάκρυα απόγνωσης» και για μία πίεση που μπορούσε να την επηρεάσει βαθιά.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή ακριβώς η εμπειρία είναι που τον κάνει σήμερα να βλέπει ομοιότητες με τον τρόπο που παρουσιάζονται συχνά ο Χάρι και η Μέγκαν στη δημόσια σφαίρα.
Η θέση του δεν είναι ότι οι δύο περιπτώσεις είναι απολύτως ίδιες, αλλά ότι η διαρκής στοχοποίηση, όταν γίνεται προσωπική και καθημερινή, μπορεί να έχει ιδιαίτερα καταστροφική επίδραση στους ανθρώπους που τη δέχονται.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pari Dukovic (@paridukovic)
Δεν μιλά εκ μέρους Χάρι και Μέγκαν
Ο αδελφός της Νταϊάνα έσπευσε πάντως να διευκρινίσει ότι δεν εκπροσωπεί τον Χάρι και τη Μέγκαν ούτε επιχειρεί να ερμηνεύσει τις δικές τους απόψεις.
Η τοποθέτησή του, όπως εξήγησε, αφορά περισσότερο την ευρύτερη κουλτούρα της δημόσιας διαπόμπευσης και την πίεση που μπορεί να δημιουργήσει η συνεχής αρνητική κάλυψη.
Ο ίδιος επιμένει ότι η εμπειρία της αδελφής του αποδεικνύει πόσο σοβαρές μπορεί να είναι οι συνέπειες όταν κάποιος ζει επί χρόνια υπό ένα σχεδόν μόνιμο καθεστώς δημοσιογραφικής πολιορκίας.
«Δεν είμαι με τον Χάρι – Είμαι με τα δύο παιδιά της αδελφής μου»
Ο Σπένσερ απέρριψε επίσης την εικόνα ότι έχει επιλέξει πλευρά στη μακροχρόνια οικογενειακή σύγκρουση ανάμεσα στον Χάρι και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.
Ξεκαθάρισε ότι θεωρεί τον εαυτό του κοντά και στους δύο γιους της Νταϊάνα, τον Χάρι και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, και ότι θα στήριζε εξίσου οποιονδήποτε από τους δύο εάν το χρειαζόταν.
Η συγκεκριμένη τοποθέτηση έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς η σχέση των δύο αδελφών έχει περάσει τα τελευταία χρόνια από έντονες περιόδους απόστασης και δημόσιας αντιπαράθεσης.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Meghan, Duchess of Sussex (@meghan)
Η σύγκρουση με τον βασιλιά Κάρολο
Την ίδια στιγμή, ο Σπένσερ βρίσκεται σε νέα αντιπαράθεση με το Παλάτι.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της Νταϊάνα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον τότε πρίγκιπα Κάρολο, κατά την οποία, σύμφωνα με τη δική του εκδοχή, ο σημερινός βασιλιάς φέρεται να του είπε ότι ο κόσμος σύντομα θα ξεχνούσε την Νταϊάνα.
Πρόκειται για ισχυρισμό του Σπένσερ, τον οποίο το Παλάτι έχει αμφισβητήσει.
Η αντίδραση από τη βασιλική πλευρά ήταν ότι ο βαθύς πόνος μετά την απώλεια ενός τόσο κοντινού προσώπου μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο κάποιος θυμάται γεγονότα και συνομιλίες.
Ο Σπένσερ επιμένει στη δική του εκδοχή
Ο κόμης δεν έκανε πίσω μετά την απάντηση του Παλατιού.
Αντίθετα, υποστήριξε ότι θυμάται με απόλυτη σαφήνεια τη συγκεκριμένη τηλεφωνική συνομιλία, επισημαίνοντας ότι είχε μιλήσει ελάχιστες φορές τηλεφωνικά με τον Κάρολο και ότι τα συγκεκριμένα λόγια έχουν μείνει έντονα στη μνήμη του.
Ο Σπένσερ έχει φτάσει μάλιστα στο σημείο να κατηγορεί δημόσια τη βασιλική πλευρά ότι επιχειρεί να αμφισβητήσει τη μνήμη και την αξιοπιστία του.
Το νέο βιβλίο για την Νταϊάνα
Η νέα αντιπαράθεση συμπίπτει με την κυκλοφορία του βιβλίου «Swan Song: Diana, My Sister», στο οποίο ο Σπένσερ καταγράφει προσωπικές αναμνήσεις από τη ζωή της αδελφής του και επανέρχεται σε ορισμένες από τις πιο δύσκολες στιγμές της σχέσης της με τη βασιλική οικογένεια.
Σε αποσπάσματα που έχουν ήδη γίνει γνωστά, ο ίδιος προχωρά και σε άλλους ισχυρισμούς για τη στάση του Καρόλου μετά τον θάνατο της Νταϊάνα, περιγράφοντας τον τόνο του τότε πρίγκιπα με τρόπο που το Παλάτι απορρίπτει.
Οι ισχυρισμοί αυτοί παραμένουν αντικείμενο δημόσιας αντιπαράθεσης και δεν παρουσιάζονται ως ανεξάρτητα επιβεβαιωμένα γεγονότα.
Η σκιά του 1997 παραμένει
Η σχέση της Νταϊάνα με τον Τύπο παραμένει μέχρι σήμερα ένα από τα πιο συζητημένα κεφάλαια της σύγχρονης βρετανικής μοναρχίας.
Η πριγκίπισσα είχε βρεθεί επί χρόνια στο επίκεντρο έντονης φωτογραφικής και δημοσιογραφικής καταδίωξης, μέχρι τον θάνατό της στο Παρίσι στις 31 Αυγούστου 1997.
Ο αδελφός της είχε ήδη τότε, στην επικήδεια ομιλία του, ασκήσει σκληρή κριτική στον τρόπο με τον οποίο είχε αντιμετωπιστεί από τον Τύπο.
Σήμερα, σχεδόν 30 χρόνια αργότερα, επιμένει ότι ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζονται ο Χάρι και η Μέγκαν του θυμίζει στοιχεία από την ίδια εποχή.
Οι νέες δηλώσεις του Τσαρλς Σπένσερ επαναφέρουν έτσι ταυτόχρονα δύο ανοιχτά κεφάλαια: τη σύγκρουση της οικογένειας της Νταϊάνα με τα βρετανικά ταμπλόιντ και τις δύσκολες σχέσεις που εξακολουθούν να υπάρχουν γύρω από τη μνήμη της πριγκίπισσας, σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά τον θάνατό της.
Πηγή: Pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο