Διεθνή

CIA: Δεν «βλέπει πρακτικές ενδείξεις» για χρήση πυρηνικών από τη Ρωσία

CIA: Δεν «βλέπει πρακτικές ενδείξεις» για χρήση πυρηνικών από τη Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: DW

Ωστόσο όπως είπε ο διευθυντής της CIA Μπιλ Μπερνς, με δεδομένο το υψηλό διακύβευμα για τη Ρωσία, η Υπηρεσία δεν παίρνει ελαφρά τη καρδία τις ρωσικές απειλές

Δεν βλέπει ενδείξεις ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα στον πόλεμο στην Ουκρανία, η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ, όπως δήλωσε το Σάββατο ο διευθυντής της CIA Μπιλ Μπερνς.

«Δεν βλέπουμε, ως κοινότητα πληροφοριών, πρακτικές ενδείξεις σε αυτό το σημείο ενός ρωσικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη ή ακόμη και για πιθανή χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων», είπε χαρακτηριστικά.

«Με δεδομένο το ακόνισμα σπαθιών που… έχουμε ακούσει από τη ρωσική ηγεσία, δεν μπορούμε να πάρουμε ελαφρά τη καρδία αυτές τις πιθανότητες», δήλωσε ο Μπερνς σε συνέδριο που διοργάνωσαν οι Financial Times.

«Έτσι παραμένουμε πολύ έντονα επικεντρωμένοι ως υπηρεσία πληροφοριών… σε μια στιγμή που το διακύβευμα είναι πολύ υψηλό για τη Ρωσία», είπε.

Η Ρωσία έθεσε τις πυρηνικές δυνάμεις σε κατάσταση υψηλού συναγερμού λίγο μετά την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στις 24 Φεβρουαρίου. Ο Πούτιν έχει επίσης προβεί σε ελάχιστα συγκαλυμμένες απειλές που υποδηλώνουν προθυμία να αναπτύξει τα τακτικά πυρηνικά όπλα της Ρωσίας.

Ο επικεφαλής του Κρεμλίνου έχει προειδοποιήσει για «αστραπιαία» αντίποινα εάν η Δύση παρέμβει άμεσα στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Παρατηρητές λένε ότι τις τελευταίες ημέρες, η κρατική τηλεόραση της Ρωσίας προσπάθησε να κάνει τη χρήση πυρηνικών όπλων πιο εύπεπτη στο κοινό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments