Διεθνή

Λονδίνο: Θρίλερ με την ταυτότητα του δράστη – Δεν είναι ο Ιζαντίν που βρίσκεται στη φυλακή (pics)

Λονδίνο: Θρίλερ με την ταυτότητα του δράστη – Δεν είναι ο Ιζαντίν που βρίσκεται στη φυλακή (pics)
Όπως μετέδωσαν χθες βράδυ τα κορυφαία δίκτυα της Αγγλίας, ο Ιζαντίν είναι έγκλειστος σε βρετανική φυλακή και αναζητείται η ταυτότητα του δράστη που σκόρπισε το θάνατο χθες στο Λονδίνο. "Σχετίζεται με την ισλαμική τρομοκρατία", ανακοίνωσε η αστυνομία. 4 οι νεκροί και 40 οι τραυματίες από την τρομοκρατική επίθεση.

Με τη φρίκη να πλανάται πάνω από τα κεφάλια των ανθρώπων “ξύπνησε” το Λονδίνο, μετά τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση που είχε σαν αποτέλεσμα 4 νεκρούς και 40 τραυματίες.

Ο δράστης άρχισε να χτυπά με το αυτοκίνητο πεζούς στη γέφυρα Ουέστμινστερ, πριν φτάσει στο κοινοβούλιο. Έριξε το όχημα σε κιγκλιδώματα έξω από το κοινοβούλιο, βγήκε από το αυτοκίνητο με ένα μαχαίρι και μπήκε στον περιβάλλοντα χώρο.

Εκεί μαχαίρωσε έναν αστυνομικό, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των ανδρών της ασφάλειας. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο αστυνομικός ο οποίος προσπάθησε να τον σταματήσει και τελικά σκοτώθηκε ήταν άοπλος.

Χθες το βράδυ μεταδόθηκε από πολλά ξένα ΜΜΕ πως ο δράστης ήταν ο 42χρονος Αμπού Ιζαντίν. Ωστόσο κάτι τέτοιο φέρεται πως δεν ισχύει, καθώς όπως μετέδωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης το Channell 4, o Ιζαντίν είναι έγκλειστος σε βρετανική φυλακή.

Σύμφωνα με το BBC, ο Αμπού Ιζαντίν μπαινοβγαίνει στις βρετανικές φυλακές από το 2008 και εφεξής. Η τελευταία του καταδίκη ήταν στις αρχές του 2016 και η ποινή είναι διετής, συνεπώς βρίσκεται ακόμα στις φυλακές.

Σύμφωνα με τον υπαρχηγό της αστυνομίας του Λονδίνου Μαρκ Ρόλεϊ οι νεκροί από την επίθεση – συμπεριλαμβανομένου του δράστη- είναι πέντε ενώ σε 40 ανέρχονται οι τραυματίες, ορισμένοι εκ των οποίων με σοβαρά τραύματα. Ανάμεσά τους σύμφωνα με τον ίδιο βρίσκονται και τρεις αστυνομικοί σε σοβαρή κατάσταση.

Την ίδια ώρα ως ήρωα αντιμετωπίζουν οι Βρετανοί τον αστυνομικό Κιθ Πάλμερ τον 48χρονο ένστολο που δέχθηκε τις φονικές μαχαιριές του αγνώστων στοιχείων δράστη. Όπως έγινε γνωστό ο Πάλμερ εργαζόταν 15 χρόνια στην αστυνομία, ήταν πατέρας και δεν έφερε οπλισμό κατά την επίθεσή του από τον τρομοκρατή.

Η διαδρομή του δράστη:

Σχετίζεται με την ισλαμική τρομοκρατία

Όπως ανακοίνωσε σε νέα συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Τετάρτης εκπρόσωπος της αστυνομίας οι αρχές αντιμετωπίζουν την επίθεση στο Λονδίνο ως ένα περιστατικό που σχετίζεται με την ισλαμική τρομοκρατία αν και ακόμα η ταυτότητα του δράστη δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Η βρετανική αστυνομία επιμένει πως ο δράστης ήταν ένας και αναφέρουν πως ήταν επηρεασμένος από τη διεθνή ισλαμική τρομοκρατία. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πρόκειται για άνδρα κοντά στην ηλικία των 40 που έφερε ασιατικά χαρακτηριστικά.

Ο δράστης στο φορείο:

 

Ένα από τα μαχαίρια του δράστη

Ο ήρωας αστυνομικός που έχασε τη ζωή του:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments