Διεθνή

Τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης στην Αγία Αικατερίνη

Τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης στην Αγία Αικατερίνη
Μια εβδομάδα μετά τις βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες, όταν και πάλι το Ισλαμικό Κράτος είχε αναλάβει την ευθύνη. Ασφαλείς οι ελληνορθόδοξοι μοναχοί. Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες από την επίθεση.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε, αργά το βράδυ της Τρίτης, την ευθύνη για την επίθεση σε φυλάκιο δυνάμεων ασφαλείας κοντά στο ελληνορθόδοξο μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης στο νότιο Σινά. 

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και άλλοι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στο ένοπλο επεισόδιο, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου. 

Σύμφωνα τα όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικών που βρίσκονταν στην είσοδο του μοναστηριού, που έχει γίνει κατ΄επανάληψη στόχος επιθέσεων και σκότωσαν τουλάχιστον έναν αστυνομικό, ενώ τραυμάτισαν τουλάχιστον άλλους τέσσερις.

Η επίθεση έγινε σε σημείο ελέγχου αρκετές εκατοντάδες μέτρα από την είσοδο του μοναστηριού, που αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς χριστιανικούς τόπους λατρείας παγκοσμίως.

Το συμβάν έλαβε χώρα δέκα μόλις ημέρες πριν την προγραμματισμένη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Αίγυπτο, και μια εβδομάδα περίπου αφότου δύο φονικές βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας σε χριστιανικές εκκλησίες – που επίσης ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος – βύθισαν το κράτος σε πένθος και αποτέλεσαν μια από τις πιο αιματηρές ημέρες για τη χριστιανική μειονότητα εδώ και δεκαετίες.

Ασφαλείς οι ελληνορθόδοξοι μοναχοί

Ασφαλείς είναι όλοι οι μοναχοί του ελληνορθόδοξου μοναστηριού της Αγίας Αικατερίνης του Σινά και όλοι οι προσκυνητές, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά το ένοπλο επεισόδιο.

Η ελληνική Πρεσβεία στο Κάιρο είναι σε συνεχή επαφή με την αρχιεπίσκοπο και τους μοναχούς καθώς και με την αιγυπτιακή αστυνομία και παρακολουθεί από κοντά τη κατάσταση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments