Οικονομία

Άναψε το “πράσινο φως” ο ΕSM-Έρχονται τα λεφτά…

Άναψε το “πράσινο φως” ο ΕSM-Έρχονται τα λεφτά…
"Η Ελλάδα κάνει σημαντικά βήματα στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων " σημείωσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ.

Το “πράσινο φως” έδωσε ο ESM για την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα στο πλαίσιο της εκταμίευσης της δόσης, αφότου έδωσε το “σήμα” και το EWG κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ESM, το ποσό των 1,1 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για την εξυπηρέτηση του χρέους και τα εναπομείναντα 1,7 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου.

“Η απόφαση εκταμίευσης των 2,8 δισ. ευρώ για την Ελλάδα είναι ένα σημάδι ότι οι Ελληνες κάνουν πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις”, επεσήμανε ο Κλάους Ρέγκλινγκ μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ελληνική κυβέρνηση ολοκλήρωσε κρίσιμες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, στη διακυβέρνηση των τραπεζών, στον ενεργειακό τομέα και στη διαδικασία είσπραξης των εσόδων. Επίσης, έκανε βήματα για να καταστήσει λειτουργικό το νέο Ταμείο ιδιωτικοποιήσεων και επενδύσεων, σημείωσε ο κ. Ρέγκλινγκ.

“Εάν η κυβέρνηση συνεχίσει να υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις, που έχουν συμφωνηθεί στο πρόγραμμα, η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα μπορούσε να επιταχυνθεί και η κυβέρνηση ενδέχεται να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων το 2017”, υπογράμμισε.

Ο Ρέγκλινγκ εξέφρασε ακόμη την ικανοποίησή του για την εκπλήρωση της δέσμευσης για αποπληρωμές ληξιπρόθεσμων οφειλών από την ελληνική κυβέρνηση, κάτι που όπως ανέφερε, θα έχει θετική επίπτωση στην οικονομία. “Ελπίζω ότι θα συνεχιστεί η καλή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, ώστε να ολοκληρωθεί έγκαιρα η δεύτερη αξιολόγηση”, σημείωσε. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments