Οικονομία

Αστέρια Γλυφάδας: Πράσινο φως από το ΣτΕ για την επένδυση

Αστέρια Γλυφάδας: Πράσινο φως από το ΣτΕ για την επένδυση
Με απόφαση του ΣτΕ προχωρά η επένδυση στα Αστέρια Γλυφάδας και επικυρώνεται η νομιμότητα του συνόλου των εγκαταστάσεων.

«Ναι» στην επένδυση των τουριστικών εγκαταστάσεων στα Αστέρια της Γλυφάδας είπε το ΣτΕ, απορρίπτοντας τος προσφυγές κατοίκων της περιοχής.

Με αυτές οι κάτοικοι ζητούσαν την ακύρωση της υπουργικής απόφασης με την οποία διαπιστώθηκε η νομιμότητα του συνόλου των τουριστικών εγκαταστάσεων εμβαδού 21.379 τ.μ. στα Αστέρια Γλυφάδας.

Ζητούσαν επίσης και την ακύρωση της απόφασης του γενικού γραμματέα της γενικής διεύθυνσης αποκεντρωμένης διοίκησης με την οποία τροποποιήθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι στο υπάρχον τουριστικό συγκρότημα.

Οι δικαστές του Ε τμήματος του ΣτΕ έκριναν ότι οι υπουργικές αποφάσεις δεν αντιβαίνουν το άρθρο 24 του Συντάγματος που προστατεύει τα δάση και τις δασικές εκτάσεις, αλλά ούτε προσκρούει στη δασική νομοθεσία (νόμος 998/1977). 

Και αυτό γιατί τόσο το Σύνταγμα όσο ο Δασικός Κώδικας «επιτρέπουν υπό προϋποθέσεις επεμβάσεις στα δάση και τις δασικές εκτάσεις για την δημιουργία εγκαταστάσεων τουριστικού χαρακτήρα, πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν οι εγκαταστάσεις αυτές έχουν ήδη κατασκευαστεί, ανεξάρτητα εάν είναι χωρίς άδεια» (αυθαίρετες). 

Ακόμη, το ΣτΕ απέρριψε ως αβάσιμο τον ισχυρισμό των κατοίκων ότι με το άρθρο 52 του νόμου 4284/2014 νομιμοποιούνται ανύπαρκτες επεκτάσεις κτιρίων και πραγματοποιούνται εικονικές αλλαγές χρήσεων ορισμένων κτιρίων, οι οποίες δεν υπήρχαν στις προσβαλλόμενες αποφάσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments