Eldorado Gold

Eldorado Gold
Η Eldorado Gold είναι καναδική εξορυκτική εταιρία μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Με έδρα το Βανκούβερ του Καναδά, η Eldorado λειτουργεί σε πέντε κράτη και απασχολεί πλέον των 4.800 ατόμων διεθνώς. Λειτουργεί ως αποκεντρωμένη επιχείρηση, καθώς η πλειοψηφία των υπαλλήλων και του διοικητικού προσωπικού κατάγεται από την εκάστοτε χώρα όπου βρίσκονται τα γραφεία. Είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Τορόντο (TSX: ELD) και στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE: EGO).

Τουρκία: Δύο ενεργά ορυχεία χρυσού στη δυτική Τουρκία: Kisladag και Efemcukuru. Αθροιστικά φτάνουν περίπου στο 40% της ετήσιας εγχώριας παραγωγής χρυσού.

Ελλάδα: Θυγατρικές: Ελληνικός Χρυσός (Hellas Gold), Χρυσωρυχεία Θράκης (Thracean Gold Mining) και Μεταλλευτική Θράκης (Thrace Minerals).

Δύο υπό λειτουργία έργα στη ΒΑ Χαλκιδική: μικρό ορυχείο αργύρου/μολύβδου/ψευδάργυρου στο Στρατώνι και ορυχείο χρυσού/αργύρου/μολύβδου/ψευδάργυρου στην Ολυμπιάδα. Ένα υπό ανάπτυξη έργο στη ΒΑ Χαλκιδική: ορυχείο χρυσού/χαλκού στις Σκουριές. Ένα υπό ανάπτυξη έργο στη Θράκη: ορυχείο χρυσού/αργύρου στο Πέραμα.

  • Ρουμανία: Το υπό ανάπτυξη ορυχείο χρυσού/αργύρου Certej στην ορεινή περιοχή της Τρανσυλβανίας (δυτική Ρουμανία).
  • Βραζιλία: Το υπό λειτουργία επιφανειακό ορυχείο σιδήρου Vila Nova στην πολιτεία Αμαπά (βόρεια Βραζιλία). Το υπό ανάπτυξη ορυχείο χρυσού Tocantinzinho στην πολιτεία Παρά (βόρεια Βραζιλία).
  • Κίνα: Τέσσερα έργα τα οποία πωλήθηκαν από την Eldorado μέσα στο 2016.
  • Καναδάς: Τον Μάιο του 2017 η Eldorado προχώρησε στην εξαγορά της επίσης καναδικής Integra Gold. Πλέον κατέχει το υπό ανάπτυξη υπόγειο ορυχείου χρυσού Lamaque στην επαρχία Κεμπέκ (δυτικός Καναδάς).

Eldorado Gold σχετικές ειδήσεις:

  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Αναστέλλεται για τρία χρόνια ο ΦΠΑ στις οικοδομές

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Αναστέλλεται για τρία χρόνια ο ΦΠΑ στις οικοδομές

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «πάγωμα» του ΦΠΑ θα ισχύει για όλες τις οικοδομικές άδειες από 1.1.2006. «Είναι καθήκον μας προς την μεσαία τάξη και τους μισθωτούς να μειώσουμε τους φόρους», τόνισε ο πρωθυπουργός.

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Αναστέλλεται για τρία χρόνια ο ΦΠΑ στις οικοδομές