Υγεία

Μύθοι για τα παιδιά που δεν θηλάζουν

Μύθοι για τα παιδιά που δεν θηλάζουν
Ο θηλασμός είναι πολύ σημαντικός για το μωρό, αλλά κάποιες φορές και για διάφορους λόγους αυτός δεν είναι εφικτός.

Ο θηλασμός σίγουρα προσφέρει στο μωρό πολλά οφέλη, αφού το μητρικό γάλα είναι μια πλήρης τροφή, που καλύπτει όλες του τις ανάγκες κατά το πρώτο διάστημα αλλά αρκετές μαμάδες για διαφορετικούς λόγους αποφασίζουν, αργά ή γρήγορα, να χρησιμοποιήσουν το μπιμπερό και να δώσουν στο μωρό γάλα σε σκόνη.

Δείτε τρεις μύθους που επικρατούν γι’ αυτή την επιλογή…

1. Τα μωρά που πίνουν ξένο γάλα δεν έχουν αντισώματα

Όλα τα παιδιά γεννιούνται με ένα μικρό ανοσοποιητικό απόθεμα, το οποίο παίρνουν μέσω του οργανισμού της μητέρας τους κατά τους εννέα μήνες της κύησης. Τα έτοιμα αυτά αντισώματα παραμένουν στο μικρό και μετά τη γέννησή του. Πρακτικά δεν ισχύει αυτομάτως ότι τα μωρά που δεν πίνουν μητρικό γάλα θα αρρωστήσουν.

2. Μόνο ο θηλασμός προστατεύει από τις αλλεργίες

Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες ο θηλασμός βοηθάει στην προστασία από τις αλλεργίες, αλλά δεν πρέπει να θεωρηθεί και πανάκεια. Πολλά παιδάκια εκδηλώνουν αλλεργίες, καμιά φορά πολύ σοβαρές, παρά το ότι θήλαζαν επί μήνες.

3. Τα μωρά που δεν θηλάζουν δεν αναπτύσσονται σωστά

Η σύνθεση του μητρικού γάλακτος αλλάζει συνεχώς και παρέχει στο μικρό ακριβώς εκείνα που χρειάζεται. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι ένα παιδάκι που πίνει γάλα σε σκόνη δεν θα αναπτυχθεί. Τα τεχνητά υποκατάστατα είναι σήμερα πλήρεις τροφές, εμπλουτισμένες με βιταμίνες και βασικά αμινοξέα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments