Αθλητισμός

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Πώς θα αυξηθούν οι ενδιαφερόμενοι για την ομάδα

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Πώς θα αυξηθούν οι ενδιαφερόμενοι για την ομάδα
ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Tο δημοσίευμα αναφέρει πως υπάρχει ενδεχόμενο να πολλαπλασιαστούν και οι ενδιαφερόμενοι για την ΠΑΕ.

Μεγάλο είναι το ενδεχόμενο ότι όταν επισημοποιηθεί από την πλευρά κυβέρνησης και Δήμου Αθηναίων το «ξεκινάμε» για το γήπεδο στον Βοτανικό και τη «Διπλή Ανάπλαση» θα πολλαπλασιαστούν και οι ενδιαφερόμενοι για την ΠΑΕ.

Απολύτως λογικό θα είναι.  Και έτσι ίσως προκύψει τελικά και αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Παναθηναϊκού. Άλλωστε, όπως αντιλαμβάνονται όλοι πλέον, η κουβέντα εκεί πάει. Το ποδοσφαιρικό σκέλος περνά σε δεύτερη μοίρα πια για την τρέχουσα σεζόν, ακόμη κι αν βελτιωθούν πολύ τα αποτελέσματα της ομάδας.

Βέβαια έχει ακουστεί πως ήδη υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για την ομάδα

Δεν είναι αμελητέο το ενδιαφέρον των Ελληνοαμερικανών για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Σοβαροί και επιφανείς οικονομικά είναι οι άνθρωποι, πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου είναι ο επικεφαλής τους Μάρκος Δρακωτός και δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν δείξει ενδιαφέρον. Ωστόσο υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά: άλλο η διερεύνηση προθέσεων και άλλο η πρόταση. Εάν γίνει επίσημη πρόταση και δημοσιοποιηθεί, τότε αλλάζει το πράγμα, διότι η πίεση θα είναι αφόρητη στον Αλαφούζο, ακόμη κι αν αυτός δεν θέλει να πουλήσει.

Πέφτουν οι υπογραφές για Βοτανικό

Όπως αποκαλύπτει το «Βήμα της Κυριακής», εντός των προσεχών εβδομάδων θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου, κυβέρνησης, ΠΑΕ και Ερασιτέχνη, με ορίζοντα να ολοκληρωθεί το μεγάλο έργο του Βοτανικού το 2023.

Συμφωνία ΠΑΕ – Δήμου

Τις προηγούμενες μέρες υπήρξε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, και κυβερνητικών στελεχών που μετέφεραν τη σαφή εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να επισπευστούν οι διαδικασίες. Έτσι μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας και συναντίληψης ανάμεσα στο Υπουργείο Ανάπτυξης, τον Δήμο Αθηναίων, την ΠΑΕ και τον Ερασιτέχνη.

Το κυβερνητικό χρονοδιάγραμμα προβλέπει πως το έργο θα είναι έτοιμο στα τέλη του 2023, ενώ όσον αφορά στη χρηματοδότηση του έργου, αυτή θα γίνει κυρίως από το Ταμείο Ανάκαμψης και οι υπόλοιποι πόροι θα έρθουν από κονδύλια ευρωπαϊκά και της Περιφέρειας, με το συνολικό κόστος του έργου να ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ.

Από πλευράς ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν υπάρχει ως τώρα κάποια αντίδραση στο δημοσίευμα, αλλά λέγεται πως υπάρχει πλήρης συμφωνία στους όρους χρήσης του ποδοσφαιρικού γηπέδου. Σε πρώτο χρόνο θα κατασκευαστεί το ποδοσφαιρικό γήπεδο (έργο που θα είναι ανεξάρτητο από το εμπορικό κέντρο) και το αθλητικό κέντρο του Ερασιτέχνη και στη συνέχεια θα ακολουθήσει το κλειστό μπάσκετ μεγάλης χωρητικότητας σε όμορο στη Διπλή Ανάπλαση οικόπεδο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments