Ελλάδα

Κακοκαιρία στη Σαμοθράκη: Πλημμύρες και κατολισθήσεις στο νησί (vids)

Κακοκαιρία στη Σαμοθράκη: Πλημμύρες και κατολισθήσεις στο νησί (vids)
Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει από το βράδυ της Δευτέρας τη Σαμοθράκη. Το νησί έχει "κοπεί" στα δύο αφού διακόπηκε η κυκλοφορία προς Λάκκωμα και έχουν απομονωθεί τα χωριά Ξηροπόταμος, Λάκκωμα, Προφήτης Ηλίας. Συχνές είναι οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση ενώ σε πολλές περιπτώσεις η επικοινωνία είναι αδύνατη και μέσω κινητών τηλεφώνων.

"Βιβλική" θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την καταστροφή που υπέστη η Σαμοθράκη, από την κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες το νησί. Οι έντονες καταιγίδες θα συνεχιστούν και σήμερα σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ, ενώ η κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει όλον τον Έβρο.

Δρόμοι έγιναν ποτάμια, το οδόστρωμα "άνοιξε" και το Κέντρο Υγείας του νησιού "μπαζώθηκε" κυριολεκτικά, οι κάτοικοι κάνουν λόγο για ανυπολόγιστες ζημιές.

Σύμφωνα με το e-evros.gr, η έντονη βροχόπτωση είχε ξεπεράσει τα 210 χιλιοστά χτες το βράδυ , ενώ σημειώθηκαν και κατολισθήσεις σε όλο το οδικό δίκτυο, καθιστώντας επικίνδυνη την κυκλοφορία.

O δήμος Σαμοθράκης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά από τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και κάθε διαδρομή με το αυτοκίνητο. Παράλληλα ενημέρωσε πως σήμερα τα σχολεία του νησιού θα παραμείνουν κλειστά. 

Φωτογραφία: Kafe Dimitris

Δύναμη της πυροσβεστικής χρειάστηκε να επέμβει σε έξι περιπτώσεις για άντληση υδάτων και, όπως μεταδίδει το e-evros.gr, έχει πλημμυρίσει το Κέντρο Υγείας, σπίτια κι επιχειρήσεις στη Χώρα. 

Το νησί έχει «κοπεί» στα δύο αφού διακόπηκε η κυκλοφορία προς Λάκκωμα και έχουν απομονωθεί τα χωριά Ξηροπόταμος, Λάκκωμα, Προφήτης Ηλίας, ενώ παρασύρθηκε γέφυρα μετά τα Αλώνια, στο 5ο χλμ του δρόμου Καμαριώτισσας – Χώρας. Συχνές είναι οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση ενώ σε πολλές περιπτώσεις η επικοινωνία είναι αδύνατη και μέσω κινητών τηλεφώνων. 

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, ο μετεωρολογικός σταθμός του Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε μέσα σε δύο μόνο ώρες σχεδόν 200 λίτρα βροχής το τετραγωνικό μέτρο, όσο δηλαδή βρέχει περίπου δηλαδή στην Θεσσαλονίκη από Δεκέμβρη μέχρι Φλεβάρη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments