Πολιτισμός

Υποδεχόμαστε τη Μαντάμ Σουσού στο θέατρο Παλλάς (pics&vids)

Υποδεχόμαστε τη Μαντάμ Σουσού στο θέατρο Παλλάς (pics&vids)
Το www.pagenews.gr βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου της "Μαντάμ Σουσού" που θα φιλοξενηθεί στο θέατρο Παλλάς. Τι είπαν οι συντελεστές. Αποκλειστικές φωτογραφίες από την εκδήλωση.

Οι θεατρικές σκηνές μεγάλωσαν κατά ένα χρόνο και βρισκόμαστε όλοι στο καινούργιο και ανανεωμένο θέατρο Παλλάς όπου θα φιλοξενηθεί το πρώτο θεατρικό έργο της χρονιάς που δεν είναι άλλο από τη θρυλική Μαντάμ Σουσού.

Της Έπη Τρίμη

Πλήθος δημοσιογράφων μεταξύ άλλων και ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδης ήταν παρόντες προκειμένου να καλωσορίσουν την παράσταση Μαντάμ Σουσού που αναμένεται να συζητηθεί στους θεατρικούς κύκλους αλλά και να αγαπηθεί για ακόμη μια φορά από το κοινό.

Πρόκειται για μια μεγαλειώδη παραγωγή, εν καιρώ κρίσης μ’ ένα cast υπέροχων ηθοποιών, φαντασμαγορικών σκηνικών, πολλών κουστουμιών και φυσικά ζωντανής μουσικής.

38 χρόνια από την επέτειο του θανάτου του Δημήτρη Ψαθά η ηθοποιός Δήμητρα Παπαδοπούλου διασκευάζει εμπλουτίζοντας το αρχικό κείμενο του δάσκαλου του γέλιου έχοντας συγχρόνως και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Σουσούς.

Η Μαντάμ Σουσού είναι υπαρκτό πρόσωπο, μια γειτόνισσα του Ψαθά που ήταν επιπόλαια, φλύαρη, σνομπ και βέβαια γραφική, όπως ανέφερε στη σημερινή συνέντευξη τύπου στο Παλλάς η κόρη του κ. Μαρία Ψαθά. Άλλωστε, ο πατέρας της εμπνεόταν από το κοινωνικό του περιβάλλον δημιουργώντας χαρακτήρες για τα βιβλία του αλλά και τον κινηματογράφο.

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Η Μαντάμ Σουσού ήταν μια φτωχή αλλά ονειροπαρμένη γυναίκα, κυριευμένη από μεγαλομανία. Ζούσε στο Μπύθουλα με τον ιχθυοπώλη σύζυγό της, Παναγιωτάκη, πιστεύοντας ότι ξεχώριζε από τον υπόλοιπο κόσμο καθώς ήταν αριστοκράτισσα. Η κακομοίρα Σουσού έμενε στις λάσπες αλλά συμπεριφερόταν σα να ζούσε σε μια ειδυλλιακή γειτονιά. Μάλιστα όταν την ρωτούσαν που έμενε απαντούσε με νόημα «Ακαδημία Πλάτανος»!

Η εν λόγω θεατρική παράσταση είναι πιο σύγχρονη από ποτέ. Είναι η αποθέωση της φούσκας και της φαινομενικής ευμάρειας που ζήσαμε.

Άλλωστε, αν παρατηρήσουμε προσεκτικά τους γύρω μας σε κάθε σπίτι υπάρχει μια ανάλογη γραφική προσωπικότητα.

Όπως ανέφερε και η Δήμητρα Παπαδοπούλου η Μαντάμ Σουσού δεν μπορεί να αποδεχτεί τη μιζέρια και την κακομοιριά και πλάθει ένα δικό της παράλληλο σύμπαν το οποίο, ωστόσο, δεν είναι εις θέσιν να διαχειριστεί.

Η Μαντάμ Σουσού μεταφράστηκε στα αγγλικά, γαλλικά, ρωσικά, ρουμανικά και τουρκικά, προσφέροντας στιγμές αστείρευτου γέλιου αλλά και περισυλλογής.

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου μετά από 9 χρόνια αποχής στο θέατρο, επιστρέφει δυναμικά ενσαρκώνοντας με πολύ μπρίο- λόγω και του τεράστιου υποκριτικού της ταλέντου- τη μεγαλομανή και ακατάδεχτη γυναίκα που άφησε εποχή.

Ο Γιάννης Κακλέας αναφέρθηκε στη Μαρίζα Ρίζου που ήταν σε όλες τις πρόβες από την αρχή έως και την τελευταία. «Ανέπνεε» την παράσταση, έγραφε μουσική και επιμελήθηκε με πάθος το τραγούδι της παράστασης.

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου με το αστείρευτο, εκ φύσεως, χιούμορ της ενσαρκώνει τη Μαντάμ Σουσού, ο Άλκης Κούρκουλος τον αριστοκράτη Μηνά Καντακουζηνός και ο Κώστας Κόκλας είναι ο λαϊκός ψαράς –σύζυγος Παναγιωτάκης. Σε δεύτερους αλλά σημαντικούς ρόλους μια πλειάδα ηθοποιών και 25 μουσικών που χωρίς αυτούς δε θα μπορούσε να έχει ψυχή η όλη θεατρική παραγωγή.

Άλλωστε, αν δεν υπήρχε Μπύθουλας (ο σημερινός Κολωνός ) δε θα υπήρχε και το Κολωνάκι.

Συντελεστές:

Πρωταγωνιστές: Δήμητρα Παπαδοπούλου, Αλκης Κούρκουλος, Κώστας Κόκλας

Δευτερεύοντες ρόλοι:

Γιούλη Αγγελή, Περικλής Αλμπάνης, Ηλιάννα Γαϊτάνη, Μελέτης Γεωργιάδης, Γιάννα Ζιάννη, Αναστασία Κελέση, Χρύσα Κλούβα, Φαίη Κοκκινοπούλου, Νικολέτα Κοτσαϊλίδου, Λάμπρος Κτεναβός, Ρόζα Κυρίου, Χριστίνα Μαξούρη Τζεφ Μαράουι, Σοφία Μιχαήλ, Θάνος Μπίρκος, Κωστής Μπούντας, Λίνα Πρίντζου, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Γιώργος Ψυχογιός

Τραγούδι: Χριστίνα Μαξούρη

Απόδοση κειμένου: Δήμητρα Παπαδοπούλου

Σκηνοθεσία- Δραματολογική Επεξεργασία: Γιάννης Κακλέας Σκηνικά: Μανώλης Παντελιδάκης

Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη

Μουσική: Μαρίζα Ρίζου

Kινησιολογική Επιμέλεια: Κυριάκος Κοσμίδης

Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ

Video Animation: Στάθης Ναυπλιώτης

Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Νουρμάλα Ιστυ

Διεύθυνση Επικοινωνίας : Μαργαρίτα Δρούτσα

Ακολουθεί βίντεο της συνέντευξης που μπορείτε να απολαύσετε:​

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments