Ανδρέας Δασκαλάκης

Ανδρέας Δασκαλάκης
Ο Ανδρέας Δασκαλάκης είναι αντιστράτηγος και υπαρχηγός της Ελληνικής αστυνομίας.

O Ανδρέας Δασκαλάκης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το έτος 1964. Κατετάγη στο Σώμα της Ελληνικής Χωροφυλακής το 1984 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας το 1989. Έχει παρακολουθήσει το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Αστυνομικής Ακαδημίας το έτος 2002 και γνωρίζει την αγγλική γλώσσα.

Έχει λάβει μέρος σε πολυάριθμες εκπαιδεύσεις, συνέδρια και συναντήσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, σχετικά με θέματα προστασίας εθνικού νομίσματος- λαθρεμπορίου- αρχαιοκαπηλίας- οικονομικών εγκλημάτων- παιγνίων- διαβατηριακού και συναλλαγματικού ελέγχου, ασφαλείας αεροδρομίου, σχέσεων αστυνομίας και πολιτών, προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καταπολέμησης ρατσισμού και ξενοφοβίας, διαπραγματεύσεως – ομηριών, δημοσίων σχέσεων, σχέσεων κράτους πολίτη – εμφάνισης – παρουσίας αστυνομικών στα Μ.Μ.Ε., διαχείρισης κρίσεων, αντιμετώπισης οργανωμένου εγκλήματος, σχεδιασμού και οργάνωσης αστυνομικών επιχειρήσεων ευρείας κλίμακας.

Υπηρέτησε ως Αξιωματικός σε μάχιμες (Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας των Διευθύνσεων Αστυνομίας Δωδεκανήσου και Ρεθύμνου) και επιτελικές θέσεις της χώρας, ενώ διετέλεσε και Διοικητής του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου από το 2010 έως το 2012.

Προήχθη στον βαθμό του Ταξιάρχου την 10/4/2014 και διετέλεσε διαδοχικά Βοηθός Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων και Βοηθός Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης. Προήχθη στον βαθμό του Υποστρατήγου την 17/2/2016 και υπηρέτησε ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης.

  • Την 22/01/2017 τοποθετήθηκε στη θέση του Προϊσταμένου Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
  • Την 1/11/2018 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και τοποθετήθηκε στη θέση του Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
  • Την 23/07/2019 τοποθετήθηκε στη θέση του Υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ανδρέας Δασκαλάκης σχετικές ειδήσεις: