Απόστολος Βεσυρόπουλος

Απόστολος Βεσυρόπουλος
Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος είναι Έλληνας πολιτικός. Από τις 2 Ιουλίου 2019 είναι Υφυπουργός Οικονομικών.

Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος, είναι βουλευτής της ΝΔ από 2012 ενώ επί σειρά ετών έχει υπηρετήσει την τοπική αυτοδιοίκηση. Από το 2015 είναι υπεύθυνος της φορολογικής πολιτικής της ΝΔ και από το 2016 ορίστηκε ως αναπληρωτής τομεάρχης οικονομίας. Στη Βουλή των Ελλήνων συμμετέχει στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, στην Επιτροπή Απολογισμού και Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και ελέγχου της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους και στην Υποεπιτροπή με θέμα «Το χρέος και η απομείωσή του».

Έχει διατελέσει πρόεδρος και γραμματέας στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, γραμματέας στην Επιτροπή Απολογισμού και Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και ελέγχου της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους και μέλος στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας.

Η θητεία του στην τοπική αυτοδιοίκηση ξεκίνησε το 2006, όταν εκλέχθηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας. Στη Νομαρχία Ημαθίας διετέλεσε Α΄ Αντινομάρχης την περίοδο 2007 – 2008 με αρμοδιότητες στις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών, Εμπορίου και Προστασίας του καταναλωτή, ενώ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010, εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Βέροιας. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και έπειτα από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, διορίστηκε στο Υπουργείο Οικονομικών και διετέλεσε υπάλληλος στη ΔΟΥ Βέροιας.

Σε ότι αφορά στις σπουδές του:

  • αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Αλεξάνδρειας
  • συνέχισε τις σπουδές του, στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του A.Τ.Ε.Ι Λάρισας στο Τμήμα λογιστικής
  • έκανε το μεταπτυχιακό του στον τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης, της Νομικής σχολής, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
  • Είναι 53 ετών παντρεμένος με την καθηγήτρια Κατερίνα Κατσαβού και πατέρας δύο παιδιών.
  • Ομιλεί αγγλικά.
  • Από τις 9 Ιουλίου 2019 είναι υφυπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Απόστολος Βεσυρόπουλος σχετικές ειδήσεις: