ASAP Rocky

ASAP Rocky
Ο ASAP Rocky είναι γνωστός Αμερικανός ράπερ μουσικός.

Ο A$AP Rocky, που το πραγματικό όνομα είναι Rakim Mayers, όλα αυτά τα χρόνια που ασχολείται με τη μουσική έχει υιοθετήσει μια εικόνα που δεν έχει καμιά σχέση με τον τρόπο και το περιβάλλον όπου μεγάλωσε, στην καρδιά του Χάρλεμ. Είναι γέννημα θρέμμα του γκέτο. Σε ηλικία μόλις 15 χρονών έπρεπε να πουλάει ναρκωτικά για να ζήσει τη μητέρα του και την αδερφή του, την οποία έχασε πρόσφατα από υπερβολική δόση.Εκείνα τα χρόνια ζούσαν άστεγοι. Όταν ήταν μικρός, είχε χάσει και τον μεγαλύτερο αδερφό του. Ο πατέρας τους είχε κάνει φυλακή για εμπόριο ναρκωτικών. Και ο Rocky καταδικάστηκε σε δυο εβδομάδες φυλάκιση για τον ίδιο λόγο το 2004.

Εκεί γνώρισε τον ράπερ Casanova και το γεγονός αυτό, μαζί με τον θάνατο του αδερφό του, ήταν αυτό που τον ώθησε προς το χιπ-χοπ. Είχε αρχίσει να ραπάρει από την ηλικία των 9, ενώ το μικρό του όνομα προέρχεται από το πρωτοπόρο ραπ ντουέτο Eric B. and Rakim. Μετά τη φυλακή μπήκε στην κολεκτίβα A$AP Mob, υιοθέτησε το ψευδώνυμο του A$AP Rocky και τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Ανήκει σε μια νέα γενιά ράπερ που έφερε ανανέωση και εκλεπτυσμό στο είδος.

Ήταν από τους πρώτους ράπερ που ασχολήθηκε τόσο έντονα με την μόδα. Ο σοφτ τρόπος που ραπάρει τον βάζει στο ίδιο επίπεδο με τον Drake, αν και έχει περισσότερα κοινά με τον Kendrick Lamar. Η μουσική του όμως και η αισθητική ξεχώρίζε από την αρχή. Πολύ πριν το χιπ-χοπ γίνει ο κυρίαρχος ήχος, είχε δυο νούμερο 1 άλμπουμ στα τσαρτ, τα Long. Live. A$AP (2013) και At. Long. Last. A$AP (2015). Τα τραγούδια του είναι περισσότερο πειραματικές βινιέτες που αναμιγνύουν ποπ, ψυχεδέλεια και ένα σωρό άλλα μουσικά είδη.

Στο τρίτο και πιο πρόσφατο άλμπουμ του Testing (2018) κατάφερε να βγάλει τουλάχιστον ένα σύγχρονο ατμοσφαιρικό αριστούργημα, το Fukk Sleep, που ερμηνεύει σε συνεργασία με την FKA Τwigs και ηχητικά πλησιάζει τις trip hop εποχές, ακόμη κι αν το άλμπουμ δεν είχε την ίδια επιτυχία στα τσαρτ με τα δύο προηγούμενα, εξαιτίας της επικράτησης του trap ρυθμού. Για όσους δεν ασχολούνται με το χιπ-χοπ, η φιγούρα του ήταν γνωστή από το βίντεο του National Anthem, όπου έπαιζε έναν μαύρο JFK απέναντι στην Jackie O της Lana Del Rey.

Δισκογραφία

  • Long. Live. ASAP (2013)
  • At. Long. Last. ASAP (2015)
  • Testing (2018)

ASAP Rocky σχετικές ειδήσεις: