Assassin’s Creed Odyssey

Assassin’s Creed Odyssey
Το Assassin's Creed Odyssey είναι βιντεοπαιχνίδι δράσης RPG που κατασκευάστηκε από την Ubisoft Quebec και εκδόθηκε από την Ubisoft.

Το παιχνίδι δημιοσιεύθηκε σε όλον τον κόσμο για τις πλατφόρμες Microsoft Windows, PlayStation 4, Xbox One, και για το Nintendo Switch (μόνο στην Ιαπωνία) στις 5 Οκτωβρίου του 2018. Έλαβε καλές κριτικές για το open world, το οπτικό κομμάτι, τον τρόπο απεικόνισης της μάχης, την πλοκή και τους χαρακτήρες της, ενώ αντίθετα αρνητική κριτική για το grinding και τα microtransactions.

Το Assassin’s Creed Οdyssey δίνει μεγαλύτερη έμφαση στα στοιχεία του RPG από τους προηγούμενους τίτλους της σειράς. Περιλαμβάνει επιλογές διαλόγων, διακλαδωμένες αποστολές και πολλαπλά τέλη. Ο παίκτης δύναται να επιλέξει το φύλο του κεντρικού χαρακτήρα, παίζοντας ως Αλέξιος ή ως Κασσάνδρα. Υπάρχει επίσης η επιλογή να συνάψει ρομαντικές σχέσεις με non-playable characters και των δύο φύλων, άσχετα με το ποιο φύλο επιλέχθηκε. Εάν ο παίκτης διαπράξει εγκλήματα όπως φόνο ή κλοπή, θα κυνηγηθεί από άλλους μισθοφόρους.

Ο χαρακτήρας του παίκτη, ο Αλέξιος ή η Κασσάνδρα, είναι μισθοφόρος και απόγονος του Σπαρτιάτη βασιλιά Λεωνίδα Α’. Κληρονομεί το σπασμένο του δόρυ, το οποίο έπειτα από την μετατροπή του σε λόγχη χαρίζει στον παίκτη ειδικές ικανότητες στη μάχη. Το παιχνίδι επίσης χρησιμοποιεί ένα δέντρο ικανοτήτων που μπορούν να ξεκλειδωθούν με τη συλλογή εμπειρίας. Το παιχνίδι διαδραματίζεται στο 431 π.Χ., 400 χρόνια πριν από τα γεγονότα του Assassin’s Creed Origins. Αφηγείται ξανά την μυστική ιστορία του Πελοποννησιακού Πολέμου μεταξύ των πόλεων-κρατών της αρχαίας Ελλάδας. Ο παίκτης έχει τον ρόλο του μισθοφόρου που μπορεί να μάχεται με την Δηλιακή Συμμαχία με ηγέτη την Αθήνα, ή την Πελοποννησιακή Συμμαχία με ηγέτη την Σπάρτη.

  • To κύριο storyline του παιχνιδιού είναι ο χαρακτήρας που προσπαθεί να ξαναφτιάξει την διαλυμένη οικογένεια του αφότου αυτός και ο/η αδελφός/φη του πετάχτηκαν από το Όρος Ταΰγετος καθώς έτσι διέταξε τον πατέρα τους η μάντισσα της Σπάρτης.
  • Όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια, το Odyssey έχει και μια αφήγηση στο παρόν που ακολουθεί την Λέιλα Χασάν, που συστήθηκε στο Assassin’s Creed Origins.
  • Το παιχνίδι περιλαμβάνει μια πληθώρα ιστορικών προσώπων τα οποία συναντάς και μιλάς: τον Αλκιβιάδη, τον Αρχίδαμο, τον Αριστοφάνη, την Ασπασία, τον Βρασίδα, τον Ευριπίδη, τον Κλέων, τον Δημόκριτο, τον Ηρόδοτο, τον Ιπποκράτη, τον Παυσανία, τον Περικλή, τον Φειδία, την Πράξιλλα, τον Πολύκλειτο, τον Πυθαγώρα, τον Σωκράτη, τον Σοφοκλή και την Θέσπις.
  • Περιλαμβάνει επίσης ιστορικές και μυθικές Ελληνικές τοποθεσίες όπως την Αγορά της Αθήνας, την Κεφαλονιά, την Ιθάκη, το Ωδείον της Αθήνας, το δάσος της Φολόης, το άγαλμα του Δία στην Ολυμπία, την Νάξο, την Λέσβο, την αρχαία Αθήνα, την αρχαία Αργολίδα, την Πνύκα, την Μακεδονία και τα Μέγαρα. Έχει επίσης διάσημα τέρατα της Ελληνικής μυθολογίας όπως την Μέδουσα, τον Κύκλωπα και τον Μινώταυρο.

Assassin’s Creed Odyssey σχετικές ειδήσεις:

  • Τα video games στην υπηρεσία της Εκπαίδευσης;

    Τα video games στην υπηρεσία της Εκπαίδευσης;

    Το Discovery Tour του Assassin’s Creed Odyssey αποδεικνύει ότι τα video games μπορούν να γίνουν ένας ισχυρός σύμμαχος της Εκπαίδευσης.

    Τα video games στην υπηρεσία της Εκπαίδευσης;