Cardi B

Cardi B
Η Μπέλκαλις Μαρλένις Αλμάνζαρ ευρέως γνωστή με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Cardi B, είναι Αμερικανίδα ράπερ.

Γεννήθηκε στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης από μητέρα από το Τρινιδάδ και πατέρα από τη Δομινικανή Δημοκρατία. Έγινε διάσημη στο Ίντερνετ μέσω του Instagram, αρχικά ως στρίπερ καθώς χρειαζόταν λεφτά για να ζήσει και έπειτα από την καριέρα της ως ράπερ. Από το  2015 έως το 2017 εμφανιζόταν ως τακτικό μέλος στο ριάλιτι Love & Hip Hop: Νέα Υόρκη. Τον Φεβρουάριο του 2017 υπέγραψε το πρώτο μεγάλο δισκογραφικό συμβόλαιο με την Atlantic Records. Το ντεμπούτο της single, με τίτλο Bodak Yellow, έφτασε στο νούμερο 1 στο Billboard Hot 100 των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και σε πολλές ακόμα χώρες.

To Bodak Υellow έγινε τριπλά πλατινένιο από την Recording Industry Association of America (RIAA). και οι New York Times το αποκάλεσαν “ο ραπ ύμνος του καλοκαιριού”. Με τις συνεργασίες της στα “No Limit” και “MotorSport”, έγινε η πρώτη γυναίκα ράπερ με τρεις πρώτες καταχωρήσεις στο top 10 του Hot 100, και η πρώτη γυναίκα καλλιτέχνης που πέτυχε το ίδιο στο Hot R&B/Hip-Hop Songs chart.

  • Η Cardi Β έλαβε την πρώτη της δύο υποψηφιότητες για τα 2017 ΒΕΤ Αwards.
  • Ακόμα, έλαβε δύο υποψηφιότητες στα 60α Βραβεία Grammy στις κατηγορίες Best Rap Performance και Best Rap Song για το “Bodak Yellow”.
  • Έχει κερδίσει δύο iHeartRadio Music Awards.
  • Το 2019 κέρδισε Grammy στην κατηγορία Best Rap Album.

Cardi B σχετικές ειδήσεις: