Continental

Continental
Η Continental, είναι κορυφαία γερμανική κατασκευαστική εταιρεία που ειδικεύεται σε ελαστικά, συστήματα φρένων.

Η Continental AG, κοινώς γνωστή ως Continental, είναι κορυφαία γερμανική κατασκευαστική εταιρεία που ειδικεύεται σε ελαστικά, συστήματα φρένων, εσωτερικά ηλεκτρονικά, ασφάλεια αυτοκινήτων, συστήματα μετάδοσης κίνησης, ταχογράφους και άλλα εξαρτήματα για την αυτοκινητοβιομηχανία και τις βιομηχανίες μεταφορών.

Η Continental εδρεύει στο Αννόβερο της Κάτω Σαξονίας στη Γερμανία. Είναι η τέταρτη μεγαλύτερη παραγωγός ελαστικών στον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1871 ως κατασκευάστρια ελαστικών με την επωνυμία Continental-Caoutchouc und Gutta-Percha Compagnie.Μετά την απόκτηση της μονάδας αυτοκινήτων VDO της Siemens AG το 2007, η Continental κατετάγη τρίτη στην παγκόσμια κατάταξη κατασκευαστών πρωτότυπου εξοπλισμού (OEM) σε πωλήσεις ανταλλακτικών αυτοκινήτων το 2012, σύμφωνα με μια μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από την PricewaterhouseCoopers.

  • Το 2008, η Continental επεκτάθηκε με την απόκτηση της VDO και από τότε έχασε σχεδόν το μισό της κεφαλαιοποίησης της αγοράς, όταν βρέθηκε να είναι στόχος εξαγοράς της οικογένειας που κατείχε τη Schaeffler AG.Μέχρι το 2009, η Schaeffler εγκατέστησε με επιτυχία τον επικεφαλής του τμήματος κινητήρων της στο πηδάλιο της Continental.
  • Στις 6 Σεπτεμβρίου του 2012, η ​​Continental επέστρεψε στο δείκτη DAX 30, στις επιλεγμένες γερμανικές μετοχές blue chip μετά από μια απουσία 45 μηνών.Η Schaeffler AG είναι ο κύριος μέτοχος και κατέχει σήμερα το 46% των μετοχών της Continental.

Continental σχετικές ειδήσεις: