Γεώργιος Ζαββός

Γεώργιος Ζαββός
Ο Γιώργος Ζαββός είναι υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για την εποπτεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Ο Γιώργος Ζαββός είναι υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για την εποπτεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, έχει μακρά θητεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι ειδικός σε θέματα που αφορούν τον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα. Ο κ. Ζαββός γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακό στον Ευρωπαϊκό Νόμο από το Πανεπιστήμιο της Μπριζ. Η ακαδημαϊκή του καριέρα περιλαμβάνει διαλέξεις στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και έδρα επισκέπτη καθηγητή στο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών, καθώς και στο Πανεπιστήμιο Κουίν Μέρι  του Λονδίνου. Σήμερα είναι Επίτιμος Διδάκτωρ Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο τις Μπρατισλάβα.

Το 1990 εξελέγη Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Από το 1991-1993 διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Εκσυγχρονισμού του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος και του Χρηματιστηρίου. Την ίδια περίοδο, υπήρξε και μέλος της Νομικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εισηγητής της Επιτροπής Προϋπολογισμών για τα Κράτη της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Υπήρξε ο πρώτος Πρεσβευτής και Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Δημοκρατία της Σλοβακίας, ενώ αργότερα κατείχε τη Θέση του Συμβούλου στη Γεν. Διεύθυνση Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα Θέματα τις Διεύρυνσης και του Συμφώνου Σταθερότητας για τα Δυτικά Βαλκάνια.

  • Τα τελευταία 15 χρόνια είναι Νομικός Σύμβουλος στα Νομική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες και έχει αντιπροσωπεύσει την ΕΕ σε εκατοντάδες υποθέσεις στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
  • Ο Γιώργος Ζαββός έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά.
  • Eχει εκδώσει 3 βιβλία σε συνεργασία με διεθνείς οίκους.
  • Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά.

Γεώργιος Ζαββός σχετικές ειδήσεις: