Γιώργος Κορρές

Γιώργος Κορρές
Ο Γιώργος Ν. Κορρές είναι Έλληνας φαρμακοποιός, επιχειρηματίας και ιδρυτής της ομώνυμης εταιρίας φυσικών καλλυντικών Korres.

Ο Γεώργιος Κορρές γεννήθηκε το 1965 στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσε. Είναι παντρεμένος με την Λένα Φιλίππου Κορρέ. κατάγεται από το νησί της Νάξου και προέρχεται από οικογένεια με παράδοση στον χώρο του φαρμακείου. Ο πατέρας του είχε το πρώτο φαρμακειό στο Καλαμάκι όπου εργαζόταν ως υπάλληλος και η μητέρα του. Ο αδερφός του, Αποστόλης Κορρές, είναι και αυτός απόφοιτος του τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και δραστηριοποιείται στον ίδιο χώρο.

Αποφόιτησε από την Πρότυπη Ευαγγελική Σχολή Νέας Σμύρνης και στην συνέχεια ξεκίνησε τις σπουδές του στο τμήμα Φαρμακευτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1983. Κατόπιν ολοκλήρωσης των σπουδών του το 1989 ως αριστούχος ξεκίνησε να εργάζεται στο πρώτο φαρμακείο ομοιοπαθητικών της Ελλάδας του ζεύγους Πάυλου και Μίνας Τζιβανίδη, στο Παγκράτι, το οποίο και ανέλαβε πλήρως το 1992.

  • Δραστηριοποιούμενος στον χώρο της παραγωγής και της εμπορίας φυσικών καλλυντικών προϊόντων μετεξέλιξε το φαρμακείο του ζέυγους Τζιβανίδη, ιδρύοντας την εταιρία ‘ΚΟΡΡΕΣ Φυσικά Προϊόντα’ το 1996, η οποία εισήλθε στην αγορά το 2000 ως ‘Κορρές Α.Ε.
  • Το 2009 τιμήθηκε με το βραβείο του «Νέου Επιχειρηματία» για το 2009.
  • Τον Οκτώβριο του 2018, ο Γιώργος Κορρές επέκτεινε την επιχειρηματική του δραστηριότητα με τον Νίκο Πασχαλάκη, και σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη, το Μουσείο Θεόφιλου στη Μυτιλήνη και τον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη, δημιούργησαν το αρτοποιείο ‘Founros Theofilos’, στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Γιώργος Κορρές σχετικές ειδήσεις: