Ιωάννης Λιανός

Ιωάννης Λιανός
Ο Ιωάννης Λιανός, καθηγητής Δικαίου Ανταγωνισμού και Δημοσίας Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, είναι ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Ο Ιωάννης Λιανός είναι Καθηγητής, κάτοχος της έδρας Διεθνούς Δικαίου του Ανταγωνισμού και Δημοσίας Πολιτικής και Διευθύνων, από την ίδρυσή του, του Κέντρου Νομικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών της Νομικής Σχολής στο University College London (UCL). Το πλούσιο συγγραφικό έργο του περιλαμβάνει βιβλία και άρθρα σε διάφορες γλώσσες, καθώς και δημοσιεύσεις σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά. Ανάμεσα στις πρόσφατες δημοσιεύσεις του περιλαμβάνονται τα εξής βιβλία:

  • Competition Law (OUP, 2019),
  • Regulating Blockchain: Techno-Social and Legal Challenges (OUP, 2019),
  • Reconciling Efficiency and Equity A Global Challenge for Competition Policy (CUP, 2019),
  • Brands, Competition and IP Law (CUP, 2015),
  • Damages Actions for Competition Law Infringements (OUP, 2015),
  • Competition and the State (SUP, 2014),
  • το δίτομο Handbook in European Competition Law (Edward Elgar, 2013), Competition Law and Development (SUP, 2013).

Υπήρξε κάτοχος της ερευνητικής έδρας Gutenberg της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης Γαλλίας (Ecole Nationale d’Administration), της έδρας Vincent Wright του Πανεπιστημίου Sciences Po στο Παρίσι και διετέλεσε Ακαδημαϊκός Διευθύνων στο Κέντρο Δικαίου και Πολιτικής του Ανταγωνισμού του δικτύου BRICS στο Higher School of Economics. Επίσης, υπήρξε κάτοχος της ερευνητικής υποτροφίας Alexander von Humboldt στο WZB Βερολίνου, κάτοχος της ερευνητικής υποτροφίας Emile Noël της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, επισκέπτης καθηγητής στα Πανεπιστήμια της Χιλής στο Σιαντιάγκο, στο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ, στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου, και έχει διδάξει σε πολλά πανεπιστήμια σε ολόκληρο τον κόσμο.Τα 2012, του απονεμήθηκε στο βραβείο Philip Leverhulme για το θεμελιώδες ερευνητικό του έργο.

Έχει βραβευθεί από τη Γαλλική Ακαδημία Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών (2005) και είναι κάτοχος σημαντικού αριθμού βραβείων και υποτροφιών, επίσης για το ερευνητικό του έργο.Είναι συνεκδότης των Journal of Competition Law and Economics και Yearbook of European Law (Επετηρίδας του Ευρωπαϊκού Δικαίου), και τα δύο της Oxford University press, καθώς και σειράς εκδόσεων Δίκαιο, Πολιτική και Οικονομικά του Ανταγωνισμού στο Cambridge University press. Είναι μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του περιοδικού European Competition Law and Practice (της Oxford University press). Επίσης, είναι μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Επιστημονικής Κοινότητας για το Δίκαιο του Ανταγωνισμού (ASCOLA).

Ιωάννης Λιανός σχετικές ειδήσεις: