Μαρία Φραγκάκη

Μαρία Φραγκάκη
Η Μαρία Φραγκάκη είναι Ελληνίδα δημοσιογράφος και παρουσιάστρια.

Από τότε που θυμάται τον εαυτό της, τα πάντα έχουν να κάνουν με τη μουσική. Ακόμα και για τις Πανελλαδικές διάβαζε πάντα με μουσική και οι γονείς της απορούσαν. Πέρασε τελικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπως είχε σχεδιάσει, για να σπουδάσει κάτι πολύ –μα πάρα πολύ- άσχετο από το επάγγελμα της δημοσιογράφου που τελικά ακολούθησε. Τότε ήταν που της πρότειναν να δοκιμάσει και να δοκιμαστεί στον αέρα ενός ραδιοφωνικού σταθμού. Άρεσε και της άρεσε…και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα.

Λίγους μήνες αργότερα ήρθε και η τηλεόραση. Το κίνητρο όμως και πάλι ήταν η λατρεία της για τη μουσική. Από τα πρώτα της τηλεοπτικά ρεπορτάζ ήταν μια συνέντευξη από τον d.j. Tiesto, πολύ καιρό πριν εκείνος ανέβει στα decks του Ολυμπιακού Σταδίου για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Ακολούθησαν συνεντεύξεις από τεράστια ονόματα της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας, όπως Chemical Brothers, Faithless, Digweed κ.α.

Ξεκίνησε, λοιπόν, ως δημοσιογράφος με τα μουσικά θέματα στα media και, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις, παρέμεινε σταθερή σε αυτό τα τελευταία εννέα χρόνια της ζωής της. Παρουσίασε μουσικές και ψυχαγωγικές τηλεοπτικές εκπομπές, έκανε αρχισυνταξία σε άλλες, έκανε πολλές εκφωνήσεις και έγραψε σε περιοδικά και εφημερίδες αμέτρητες λέξεις για τη μουσική και όχι μόνο.Το πτυχίο της ωστόσο το πήρε, έχοντας πάντα ένα soundtrack εννοείται!

  • Έως τον Φεβρουάριο του 2013, παρουσίαζε καθημερινά το δελτίο καιρού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του Alpha. Το motto της φυσικά είναι «έχει ο καιρός γυρίσματα», και φέτος ήρθε στον «Sfera».
  • Είναι παντρεμένη με τον επίσης ραδιοφωνικό παραγωγό, Νίκο Μάρκογλου και έχουν αποκτήσει ένα γιο, τον Νικόλα.
  • Διατηρεί την δική της στήλη στο γνωστό site με θέματα για το παιδί και τους γονείς, mother.gr μέσα από το οποίο μοιράζεται τις σκέψεις της και τις ανησυχίες της σχετικά με το πως βιώνει την μητρότητα.

Μαρία Φραγκάκη σχετικές ειδήσεις: