Νάντια Γιαννακοπούλου

Νάντια Γιαννακοπούλου
Η Νάντια Γιαννακοπούλου είναι Ελληνίδα πολιτικός και Βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ.

Αποφοίτησε από το Δημόσιο Λύκειο Καρέα και σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών. Έχει δύο μεταπτυχιακά διπλώματα στην Ευρωπαϊκή Πολιτική (London School of Economics and Political Science) και στο Εμπορικό και Τραπεζικό Δίκαιο (University of Bristol). Μιλάει άπταιστα αγγλικά και γαλλικά και έχει κάνει σπουδές στο κλασικό πιάνο.Από το 2003 εργάζεται ως δικηγόρος. Συνεργάστηκε με δικηγορικές εταιρείες και ειδικεύτηκε στο τραπεζικό και χρηματοοικονομικό δίκαιο και στις διεθνείς συμβάσεις.

Το 2007 ήταν υποψήφια βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ (πρώτη επιλαχούσα). Στις εκλογές του Οκτώβρη 2009 εξελέγη Βουλευτής Μεσσηνίας και επανεξελέγη Βουλευτής στις εκλογές του Μαΐου 2012. Υπήρξε από τους βουλευτές με το μεγαλύτερο αριθμό αναφορών και ερωτήσεων κοινοβουλευτικού ελέγχου. Υπήρξε ενεργό μέλος της ΠΑΣΠ Νομικής. Είναι από το 2006 μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Από τον Σεπτέμβριο 2013 έως τον Δεκέμβριο 2014 διετέλεσε Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, με σημαντικό έργο για την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, το νέο εθνικό σχεδιασμό για την πρόληψη και την διαχείριση των απορριμμάτων, την προστασία του Κυπαρισσιακού κόλπου, κ.α.

  • Από το 2016 είναι αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ.
  • Είναι παντρεμένη με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Μάξιμο Μουμούρη και έχουν τρεις κόρες.

Νάντια Γιαννακοπούλου σχετικές ειδήσεις: