Nick Cave

Nick Cave
Ο Nick Cave είναι γνωστός Καναδός τραγουδιστής, συνθέτης και ποιητής.

Ο Νίκολας Έντουαρντ (Νικ) Κέιβ (Nicholas Edward «Nick» Cave, γενν. 22 Σεπτεμβρίου 1957) είναι Αυστραλός μουσικός, στιχουργός και συγγραφέας, περισσότερο γνωστός σαν κύριος συντελεστής του ροκ συγκροτήματος Nick Cave and the Bad Seeds που ιδρύθηκε το 1983. Από το 1978 μέχρι το 1983 συμμετείχε στο συγκρότημα The Birthday Party (αρχική ονομασία The Boys Next Door) γνωστό ιδιαίτερα για τους γκόθικ ροκ ρυθμούς, τους προκλητικούς στίχους και τον βίαιο ήχο με επιρροές από τη free jazz, το μπλουζ και τη πανκ. Το 2006 ίδρυσε το γκαράζ ροκ συγκρότημα των Grinderman. Η μουσική του Κέιβ χαρακτηρίζεται από συναισθηματική ένταση, ευρεία ποικιλία επιρροών και λυρικές εμμονές με τη θρησκεία, τον θάνατο, την αγάπη και τη βία.

Δισκογραφία

  • From Her to Eternity (1984)
  • The Firstborn Is Dead (1985)
  • Kicking Against the Pricks (1986)
  • Your Funeral… My Trial (1986)
  • Tender Prey (1988)
  • The Good Son (1990)
  • Henry’s Dream (1992)*
  • Let Love In (1994)
  • Murder Ballads (1996)
  • The Boatman’s Call (1997)
  • No More Shall We Part (2001)
  • Nocturama (2003)
  • Abattoir Blues/The Lyre of Orpheus (2CD) (2004)
  • Dig, Lazarus, Dig!!! (2008)
  • Push the Sky Away (2013)
  • Skeleton Tree (2016)
  • Ghosteen (2019

Nick Cave σχετικές ειδήσεις: