Νίκος Κουρκούλης

Νίκος Κουρκούλης
O Νίκος Κουρκούλης είναι γνωστός Έλληνας τραγουδιστής.

Ο Νίκος Κουρκούλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα. Η αγάπη για την μουσική και το τραγούδι ξεκινάει από τα παιδικά του χρόνια και όπως και ο ίδιος έχει αναφέρει το «μικρόβιο» αυτό αναπόφευκτα του το μετέδωσε η οικογένειά του καθώς ο πατέρας του έπαιζε κιθάρα και η γιαγιά του μπουζούκι. Ο ίδιος θέλησε από πολύ μικρός να μάθει ως αυτοδίδακτος να παίζει μπουζούκι , ενώ παίζει ακόμα κιθάρα και μπάσο.

Πέρα από ταλέντο στη μουσική ο Νίκος Κουρκούλης νωρίς έδειξε ότι έχει και εξαιρετικές φωνητικές ικανότητες. Τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα ως τραγουδιστής τα έκανε σε ηλικία μόλις δεκατριών ετών, όταν ξεκίνησε να τραγουδάει σε πανηγύρια και σε γάμους. Σιγά σιγά άρχισε να τραγουδάει και σε νυχτερινά μαγαζιά και σε ηλικία 16 ετών τραγούδησε για πρώτη φορά σε μπουζούκια της επαρχίας.

Όταν ενηλικιώθηκε πήρε την απόφαση να δουλέψει στην συμπρωτεύουσα. Το απαιτητικό κοινό της Θεσσαλονίκης γρήγορα αγάπησε το αυθεντικό λαϊκό παιδί και ο Νίκος Κουρκούλης συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα και απέκτησε φανατικούς θαυμαστές. Η επαρχία και η Θεσσαλονίκη όμως δεν χωρούν πια τον καλλιτέχνη και φτάνουν ενδιαφέρουσες επαγγελματικές προτάσεις που τον φέρνουν στα μπουζούκια της Αθήνας.

Ο καλλιτέχνης συνεργάζεται με μεγάλα ονόματα, αποκτά σημαντική εμπειρία στην πίστα και με αργά και σταθερά βήματα έρχεται και η ευρύτερη αναγνώριση από τον κόσμο. Η αυθεντική λαϊκή φωνή του , εύκολα αναγνωρίσιμη από τον καθένα, η ικανότητά του να ερμηνεύσει εξαιρετικά ακόμα και αισθαντικές μπαλάντες , η απίστευτη επικοινωνία του με το κοινό και ο εξωστρεφής του χαρακτήρας τον κάνουν να ξεχωρίσει. Έτσι φτάνει και η πρόταση για την πρώτη του δισκογραφική δουλειά από την μεγάλη εταιρία μουσικής παραγωγής BMG. Ο πρώτος δίσκος του Νίκου Κουρκούλη έχει τον τίτλο «Κίνδυνος» και τη μουσική γράφει ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και στίχους ο Ηλίας Φιλίππου. Οι πωλήσεις του πρώτου δίσκου του ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές και καθιερώνεται στη συνείδηση του κοινού.

Η καριέρα του τραγουδιστή πλέον μπαίνει σε νέα τροχιά και απογειώνεται με την δεύτερη δισκογραφική του δουλειά που έχει τον τίτλο «Παίζεις με τη φλόγα». Το ομώνυμο τραγούδι ξεχωρίζει αμέσως και γίνεται mega hit. Στα νυχτερινά μαγαζιά που εμφανίζεται ο καλλιτέχνης γίνεται χαμός κάθε φορά που το ερμηνεύει. Όλοι μιλούν πλέον για τον νέο τραγουδιστή από την Καβάλα με την γνήσια λαϊκή φωνή που ήρθε για να μείνει. Από τον δίσκο ξεχώρισαν και πολλά άλλα τραγούδια και η επιτυχία του σφραγίστηκε όταν το CD έγινε και πλατινένιο.

Οι δισκογραφικές επιτυχίες του Νίκου Κουρκούλη συνεχίζονται και για τα επόμενα χρόνια και τόσο το κοινό όσο και οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί δεν σταματούν να τον αγαπούν και να τον προτιμούν. Η τρίτη δισκογραφική δουλειά του καλλιτέχνη ολοκληρώνεται και κυκλοφορεί τον Ιανουάριο του 2000 και έχει τίτλο «Μια νύχτα στον παράδεισο». Και σε αυτό τον δίσκο ο τραγουδιστής συνεργάζεται με τους ίδιους δημιουργούς καθώς τη μουσική γράφει ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και τους στίχους ο Ηλίας Φιλίππου. Πολλά τραγούδια ξεχωρίζουν και ο δίσκος γίνεται χρυσός.

Το επόμενο ολοκαίνουριο CD του Νίκου Κουρκούλη δεν αργεί. Το καλοκαίρι του 2001 το κοινό έχει στα χέρια του το προσωπικό άλμπουμ του καλλιτέχνη με τίτλο «Μόνος μου» . Πρόκειται για μία πολύ προσεγμένη δουλειά με 13 κομμάτια και τον πιο ολοκληρωμένο και μουσικά άρτιο δίσκο του τραγουδιστή μέχρι και σήμερα.

Δυστυχώς ο καλλιτέχνης για μεγάλο χρονικό διάστημα αντιμετώπιζε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας και γι’ αυτό απείχε από τη δισκογραφία και τα μπουζούκια. Το κοινό του όμως έμεινε πιστό και τον περίμενε. Το 2004 επιτέλους ο Νίκος Κουρκούλης επέστρεψε ανανεωμένος , έχοντας ανασυντάξει όλες του τις δυνάμεις και συνεργασία με την μεγάλη δισκογραφική εταιρία Heaven παρουσιάζει το νέο του άλμπουμ με τίτλο «Τώρα». Το κοινό που τον έχει επιθυμήσει αγκαλιάζει αμέσως την δουλειά του. Το 2005 συνεργάζεται με τον Ανδρέα Στάμο και την Αποστολία Ζώη στη σκηνή του Γκάζι σε ένα πρόγραμμα που ξεχώρισε ολόκληρο τον χειμώνα.

  • Τις αρχές του 2006 κυκλοφορεί το CD με τίτλο «Ζούμε μεγάλες στιγμές». Αυτή η δισκογραφική δουλειά είναι ιδιαίτερη για τον καλλιτέχνη καθώς περιέχει το ντουέτο με την Κέλλυ Κελεκίδου «Λένε τόσα για μας» με την οποία και παντρεύτηκε αργότερα.
  • Το 2007 ο Νίκος Κουρκούλης παρουσιάζει άλλον ένα δίσκο και το 2008 συνεργάζεται και πάλι με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο και τον Ηλία Φιλίππου και τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους κυκλοφορεί το άλμπουμ με τίτλο «Σε περιμένω». Το cd περιλαμβάνει δώδεκα τραγούδια και σημειώνει μεγάλη επιτυχία.
  • Ο Νίκος Κουρκούλης παρά την μεγάλη και διαρκή επιτυχία που σημειώνει ξεχωρίζει με την απλή και ταπεινή στάση ζωής του και κυρίως με το χιούμορ του το οποίο είναι αστείρευτο.
  • Είναι παντρεμένος με την πετυχημένη και εντυπωσιακή λαϊκή τραγουδίστρια Κέλλυ Κελεκίδου και έχουν μαζί ένα γιο.

Νίκος Κουρκούλης σχετικές ειδήσεις: