Ρίκα Βαγιάνη

Ρίκα Βαγιάνη
Η Ρίκα Βαγιάνη ήταν ηθοποιός, παρουσιάστρια, δημοσιογράφος, συντάκτρια και διευθύντρια σύνταξης περιοδικών, ιδρυτικό στέλεχος του Protagon και συγγραφέας παιδικών βιβλίων.

Αποφοίτησε από το λύκειο στην Ελληνογαλλική Σχολή Αγίου Ιωσήφ. Σπούδασε στην Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου από την οποία αποφοίτησε το 1982 και παράλληλα έκανε αγγλικά στο Βρετανικό Συμβούλιο και το Γαλλικό Ινστιτούτο. Εργάστηκε ως ηθοποιός στο θέατρο από το 1979, παίζοντας στο Εθνικό θέατρο και στο Θεσσαλικό, καθώς επίσης και στην τηλεόραση, όπου είχε παίξει και στη σειρά Το Μινόρε της Αυγής

Ασχολήθηκε περισσότερο με την δημοσιογραφία. Έγινε συντάκτης στο περιοδικό «Cosmopolitan» και στο «Colt» και στη συνέχεια διευθύντρια σύνταξης. Αρθρογραφούσε επίσης στα περιοδικά «Ένα» «Και», «Τέταρτο» καθώς και στις εφημερίδες Απογευματινή από το 1994 και το Έθνος από το 2005. Μετά το 1986 εργάστηκε στην τηλεόραση με την ιδιότητα της παρουσιάστριας και της δημοσιογράφου, σε πολλά κανάλια, στο Mega Channel, το Star, το Seven Χ, το Κανάλι 5 και την ΕΡΤ μετά το 1997.

Στο Mega Channel, παρουσίασε την εκπομπή «Studio 5» με την Ειρήνη Νικολοπούλου. Στην ΕΡΤ, παρουσίασε αρκετές εκπομπές, όπως «Γλυκιά Ζωή», «Loft», «Έχουμε και Λέμε». Η τελευταία εκπομπή που παρουσίασε ήταν στην ΝΕΡΙΤ με τον ηθοποιό Θανάση Αλευρά, με τίτλο «Πάντα ν’ανταμώνουμε» το 2014.

  • Πατέρας της ήταν ο δημοσιογράφος Οδυσσέας Ζούλας και μητέρα της η Βαρβάρα Δράκου.
  • Το καλλιτεχνικό της όνομα «Ρίκα Βαγιάνη» προέκυψε από την πρώτη συλλαβή του ονόματος της μητέρας της Βαρβάρας «Βα-» και το όνομα που πατριού της Γιάννης Διακογιάννη «-γιάνη».
  • Σύζυγός της ήταν ο Νίκος Στεφανής, με τον οποίο είχε έναν γιο, τον Οδυσσέα.

Ρίκα Βαγιάνη σχετικές ειδήσεις: