Ρούμεν Ράντεφ

Ρούμεν Ράντεφ
Ο Ρούμεν Γκεοργκίεφ Ράντεφ είναι Βούλγαρος υποστράτηγος εν αποστρατεία και σημερινός Πρόεδρος της Βουλγαρίας από τον Ιανουάριο του 2017.

Ο Ράντεφ γεννήθηκε στις 18 Ιουνίου του 1963 στο Dimitrovgrad. Η οικογένειά του είναι από το Slavyanovo στην περιοχή του Χασκόβου. Το 1982 αποφοίτησε από τη Μαθηματική Σχολή του Χαρκόβου με χρυσό μετάλλιο. Αποφοίτησε από την Σχολή Georgi Benkovski της βουλγαρικής πολεμικής αεροπορίας το 1987 ως αριστούχος.

Το 1992 αποφοίτησε από την Σχολή Squadron Officer της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ στο Maxwell. Από το 1994 έως το 1996 σπούδασε στο Κολέγιο Άμυνας και Επιτελείου Rakovski, όπου επίσης αρίστευσε. Είναι διδάκτωρ Στρατιωτικών Επιστημών στον τομέα της βελτίωσης της τακτικής κατάρτισης των πληρωμάτων και την προσομοίωση αερομαχιών. Το 2003 αποφοίτησε από το Air War College στο Maxwell των ΗΠΑ με Master Στρατηγικών Μελετών με άριστα.

  • Τον Αύγουστο του 2016, το αντιπολιτευόμενο βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα και η Εναλλακτική για την βουλγαρική Αναγέννηση (ABR) όρισαν τον Ράντεφ ως επίσημο υποψήφιό τους για τις Προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2016.
  • Τον ίδιο μήνα, το ABR απέσυρε την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα του Στρατηγού Ράντεφ υπέρ της Ivailo Kalfin.
  • Στον πρώτο γύρο των εκλογών, που διεξήχθησαν στις 6 Νοεμβρίου 2016, ο Ράντεφ ήρθε πρώτος με 25,44% των ψήφων.
  • Στον δεύτερο γύρο της επόμενης Κυριακής, 13 Νοεμβρίου, αντιμετώπισε της υποψήφια του GERB, Tsetska Tsacheva. Νίκησε, κερδίζοντας 59,37% της λαϊκής ψήφου.

Ρούμεν Ράντεφ σχετικές ειδήσεις: