Σοφία Αλατζά

Σοφία Αλατζά
Η Σοφία Αλατζά είναι Ελληνίδα δημοσιογράφος που ασχολείται με το αθλητικό ρεπορτάζ.

Η αγάπη της Σοφίας για τον αθλητισμό ξεκίνησε από νωρίς, καθώς ασχολήθηκε με το βόλεϊ για χρόνια και μάλιστα υπήρξε αθλήτρια στη γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Ακολουθώντας το όνειρό της, αυτό της αθλητικής δημοσιογραφίας, είναι απόφοιτη από τη Σχολή Διαιτησίας Ποδοσφαίρου, την Ε.Π.Σ Μακεδονίας, ενώ έχει πτυχίο και ισπανικής γλώσσας και πολιτισμού ως γυναίκα με πνευματικές αναζητήσεις.

«Το ενδιαφέρον μου για την δημοσιογραφία προήλθε από την ενασχόλησή μου με τον αθλητισμό. Ως αθλήτρια κατανόησα την σημασία της αθλητικής δημοσιογραφίας, το πόσο σημαντικό είναι να προβάλλονται τα αθλητικά γεγονότα και να γίνονται αντικείμενο του ευρύτερου κοινωνικού γίγνεσθαι, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι έρχονται σε επαφή, ασχολούνται και συμμετέχουν στα αθλήματα μέσω των ΜΜΕ. Έτσι, αποφάσισα να “παντρέψω” την αγάπη μου για τον αθλητισμό με το… έτερον ήμισυ, την δημοσιογραφία. Άλλωστε, πιστεύω πως είναι ένα επάγγελμα που μου ταιριάζει, από μικρή νομίζω ήμουν αρκετά επικοινωνιακή», είχε δηλώσει στο παρελθόν.

Η Σοφία Αλατζά εργάστηκε τόσο στην εφημερίδα «Metrosport» και στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis 95.5», αλλά και ως ρεπόρτερ στο «Mακεδονία TV» με τις συνεντεύξεις της πάντα να συζητιούνται. Πολυπράγμων και «ανήσυχη», το 2014 ασχολήθηκε ενεργά και με την πολιτική και πήρε την 4η θέση στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του Γιάννη Ιωαννίδη για την Κεντρική Μακεδονία.

  • Η Σοφία κατάφερε με το πείσμα και την εργατικότητά της να διεκδικήσει τη δική της θέση στα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια της Αθήνας.
  • Το 2018, έκανε την εμφάνισή της στην ειδική εκπομπή του ΑΝΤ1 για το Παγκόσμιο Κύπελλο, με τίτλο «Super Μουντιάλ», ενώ λίγο αργότερα βρέθηκε στον ALPHA και στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη.
  • Στο μεσημεριανό μαγκαζίνο «Ελένη» έδινε το στίγμα της με συνεντεύξεις και αφιερώματα, ενώ ακόμη και η βασίλισσα της TV είχε εντυπωσιαστεί από το υλικό που παρέδιδε.
  • Έτσι, πριν λίγο διάστημα, όταν και η δημοσιογράφος αποχώρησε από το σταθμό για να βρεθεί στο MEGA, η Ελένη την αποχαιρέτισε με τον πιο γλυκό και ωραίο τρόπο.

Σοφία Αλατζά σχετικές ειδήσεις: