Σωκράτης Αλαφούζος

Σωκράτης Αλαφούζος
Ο Σωκράτης Αλαφούζος είναι Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Ο Σωκράτης Αλαφούζος εκανε το ντεμπούτο του ως ηθοποιός στον κινηματογράφο το 1982 έχοντας έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη, Η στροφή. Ακολούθησαν οι συμμετοχές του στις ταινίες «Μισόγιομο Φεγγάρι», «Ο κλοιός», «Αντίστροφη πορεία», και «Τοπίο στην ομίχλη» κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980.

Έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο το 1985 στη σειρά «Η Ζωή του Αττίκ» στην κρατική τηλεόραση ενώ ακολούθησαν οι σειρές «Ένας Φιλήσυχος άνθρωπος», «Η παρέλαση», «Η Αλτάνα της Πάργας», «Ημέρες Οργής» και «Οικογένεια». Έγινε ευρύτερα γνωστός μέσω της συμμετοχής του στην καθημερινή σειρά Η Λάμψη όπου πρωταγωνίστησε τις σεζόν 1998-2000 ενώ τις σεζόν 2000-2003 είχε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στη δραματική σειρά Αέρινες Σιωπές.

  • Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στις ΗΠΑ.
  • Εκεί έχει λάβει μέρος σε διάφορες τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές μεταξύ των οποίων «Criminal Minds», «AJ and the queen» κ.ά..
  • Από το 2001 μέχρι το 2008 υπήρξε παντρεμένος με την επίσης ηθοποιό Βάσω Γουλιελμάκη με την οποία έχουν αποκτήσει και μία κόρη τη Μαρίλια.

Σωκράτης Αλαφούζος σχετικές ειδήσεις: