The Haas Brothers

The Haas Brothers
The Haas Brothers ονομάζεται το πρότζεκτ των αδερφών Χας που ασχολούνται με τα γλυπτά έργα.

Τα δίδυμα αδέρφια Χας είναι καλλιτέχνες που ασχολούνται με την γλυπτική. Οι Νικολάι και Σιμόν Χας γεννήθηκαν στη Σάντα Μόνικα, Καλιφόρνια, αλλά μεγάλωσαν στο Ώστιν του Τέξας. Προέρχονται από καλλιτεχνική οικογένεια.Η μητέρα τους, η Έμιλι Τράισι, ήταν τραγουδίστρια της όπερας και ο πατέρας τους, ο Μπρέντχολ Χας, ήταν γλύπτης.

Συνεργάστηκαν για πρώτη φορά το 2009 όταν έφτιαξαν ειδικά έπιπλα για τον Τόμπι Μαγκουάιερ. Το αποτέλεσμα του έργου τους ήταν εντυπωσιακό. Αυτό του έδωσε την ευκαιρία να κλείσουν μερικές μεγάλες δουλειές. Συγκεκριμένα στο πελατολόγιο τους μπήκαν ονόματα όπως αυτά των:

  • Lady Gaga,
  • Ναντιέλα Βερσάτσε,
  • Πίτερ Μαρίνο.

Αυτές οι πωλήσεις τους έδωσαν την ευκαιρία να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα. Αυτό ήταν να ανοίξουν το δικό τους στούντιο στο Λος Άντζελες το 2010. Παρά την επιτυχία τους τα αδέρφια Χας ήθελαν να πειραματιστούν και άρχισαν να δημιουργούν μεγάλα και μικρά γλυπτά.

Συνεργάστηκαν με τη Rihanna και τον εκδοτικό οίκο Phaidon, σχεδιάζοντας διάφορες βάσεις για το βιβλίο – αυτοβιογραφία μέσα από φωτογραφίες της τραγουδίστριας της R&B και ποπ. Για το γκαλά του MAD οι αδερφοί Χας δημιούργησαν δύο σκηνικά και επιτραπέζια σκεύη τους και αντικείμενα, χρυσά φύλλα φοίνικα, φανταστικά μανιτάρια και πολυεπίπεδα κεριά είχαν κεντρική θέση στη διακόσμηση του εστιατορίου Cipriani, στη Νέα Υόρκη που φιλοξένησε την εκδήλωση στις 4 Νοεμβρίου.

Στο γκαλά του Μουσείου Τεχνών και Ντιζάιν της Νέας Υόρκης (MAD) τιμήθηκαν οι δίδυμοι Αμερικανοί καλλιτέχνες, The Haas Brothers για τη συνεισφορά τους στους τομείς της τέχνης, της χειροτεχνίας και του σχεδιασμού.

The Haas Brothers σχετικές ειδήσεις: