Θοδωρής Λιβάνιος

Θοδωρής Λιβάνιος
Ο Θοδωρής Λιβάνιος είναι  υφυπουργός Εσωτερικών για θέματα αυτοδιοίκησης και εκλογών της  κυβέρνησης της ΝΔ. 

Ο Θοδωρής Λιβάνιος είναι  υφυπουργός Εσωτερικών για θέματα αυτοδιοίκησης και εκλογών της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Είναι στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αρμοδιότητες στην αυτοδιοίκηση. Ο Θοδωρής Λιβάνιος, το 2014, είχε οριστεί γενικός γραμματέας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με απόφαση του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο κ. Λιβάνιος, για τρία χρόνια, είχε διατελέσει γενικός γραμματέας στον Δήμο Αθηναίων, υπό τον Γιώργο Καμίνη.

Γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας και υποψήφιος διδάκτορας του Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου.

Εργάστηκε για πάνω από μια δεκαετία σε επιχειρήσεις πληροφορικής και έρευνας αγοράς στον ιδιωτικό τομέα, ως προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών, διαχειριστής βάσεων δεδομένων και αναλυτής δεδομένων ερευνών.

Το 2010 διατέλεσε ειδικός σύμβουλος στο Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όπου εργάστηκε στη σύνταξη και στην προετοιμασία για την εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (πρόγραμμα «Καλλικράτης») και του νέου νόμου για τις εκλογικές δαπάνες στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές.

Από τον Ιανουάριο του 2011 έως και τον Αύγουστο του 2014 ήταν Γενικός Γραμματέας στο Δήμο Αθηναίων ενώ αμέσως μετά και μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Από την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας και μέχρι σήμερα ήταν Διευθυντής Πληροφορικής του κόμματος και επικεφαλής της ψηφιακής καμπάνιας των Ευρωεκλογών του Μαΐου 2019 και των εθνικών εκλογών του Ιουλίου 2019.

Θοδωρής Λιβάνιος σχετικές ειδήσεις:

  • Θοδωρής Λιβάνιος: Πετύχαμε να είναι ισότιμη η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού

    Θοδωρής Λιβάνιος: Πετύχαμε να είναι ισότιμη η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού

    Θοδωρής Λιβάνιος: Ο υφυπουργός Εσωτερικών εξέφρασε τη στεναχώρια του που η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να υλοποιήσει την πρόταση της για επιστολική ψήφο, αλλά τόνισε ότι πέτυχε το μείζον, το οποίο ήταν να θεωρείται η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού ισότιμη με την ψήφο όλων των υπολοίπων.

    Θοδωρής Λιβάνιος: Πετύχαμε να είναι ισότιμη η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού