VidMate

VidMate
Το VidMate είναι εφαρμογή για κατέβασμα βίντεο σε κινητά τηλέφωνα.

Με περισσότερα από 500 εκατομμύρια downloads παγκοσμίως, το VidMate αποτελεί μία δημοφιλή Android εφαρμογή για streaming, αλλά και κατέβασμα βίντεο και τραγουδιών, από πλατφόρμες όπως το Dailymotion, το Vimeo και το YouTube. Δεν διατίθεται στο Google Play Store, αλλά διανέμεται μέσω app stores, όπως το CNET και το Uptodown.

Μπορεί να είναι μια εφαρμογή που βρίσκεται σε εκατομμύρια κινητά, αλλά υπάρχουν αμφιβολίες για το πόσο αθώα είναι. Σύμφωνα με τα εργαστήρια της Upstream, της κορυφαίας ελληνικής εταιρείας τεχνολογίας mobile internet, η εφαρμογή εμφανίζει ύποπτη δραστηριότητα. Μετά την εγκατάσταση της εφαρμογής ενεργοποιείται λογισμικό που προβάλει κρυφά online διαφημίσεις, κάνει ψεύτικα κλικ και πραγματοποιεί εγγραφές σε υπηρεσίες, εγκαθιστά άλλες ύποπτες εφαρμογές και συλλέγει προσωπικά δεδομένα των χρηστών χωρίς τη γνώση ή συγκατάθεσή τους.

Ως αποτέλεσμα, καταναλώνει τα data των χρηστών και «φουσκώνει» τους λογαριασμούς με ανεπιθύμητες χρεώσεις.Σύμφωνα με δημοσιευμένα στοιχεία, το VidMate δημιουργήθηκε από θυγατρική εταιρεία της UC Web, η οποία ανήκει στον κινεζικό όμιλο Alibaba.

VidMate σχετικές ειδήσεις: