Χαμζά Μπιν Λάντεν

Χαμζά Μπιν Λάντεν
Ο Χαμζά μπιν Λάντεν ήταν γιος του Οσάμα μπιν Λάντεν. Ο πατέρας του, όπως και ο αδερφός του Καλίντ, σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση 2011 Navy SEAL.

Τον Ιανουάριο 2001, ο Χαμζά (σε ηλικία 12 ετών τότε), ο πατέρας του και άλλα μέλη της οικογένειας παρευρέθηκαν στον γάμο του αδερφού του Μοχάμεντ μπιν Λάντεν στο Κανταχάρ, στο νότιο Αφγανιστάν. Ένα βίντεο που τραβήχτηκε στην επαρχία Γκαζνί τον Νοέμβριο του ίδιου έτους δείχνει τον Χαμζά και μερικά από τα αδέρφια του σε ένα ελικόπτερο των ΗΠΑ να συνεργάζονται με τους Ταλιμπάν.

Τον Μάρτιο 2003, υπήρχαν ισχυρισμοί ότι ο Χαμζά και ο αδερφός του Σαάντ μπιν Λάντεν είχαν τραυματιστεί και αιχμαλωτιστεί στο Ριμπάτ του Αφγανιστάν. Ο ισχυρισμός τελικά αποδείχθηκε λανθασμένος. Ο Χαμζά παντρεύτηκε σε ηλικία 17 ετών την κόρη του Abdullah Ahmed Abdullah.

Τον Αύγουστο του 2018, η εφημερίδα The Guardian πρόβαλε τους ισχυρισμούς των θείων του Χαμζά ότι είχε παντρευτεί την κόρη του 9/11 hijacker Mohamed Atta. Ωστόσο, ο αδερφός του Ομάρ μπιν Λάντεν διέψευσε το δημοσίευμα. Η τελευταία του δημόσια δήλωση έγινε το 2018.

 • Σύμφωνα με αναφορές ήταν ήδη νεκρός όταν τον Φεβρουάριο του 2019 επικηρύχθηκε από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.
 • Στις 31 Ιουλίου 2019 ανακοινώθηκε ότι σκοτώθηκε (πιθανόν το 2017 ή το 2018) στη διάρκεια αμερικανικής αεροπορικής επίθεσης.

Χαμζά Μπιν Λάντεν σχετικές ειδήσεις:

 • Χαμζά Μπιν Λάντεν: Ο πρίγκιπας διάδοχος του τζιχάντ

  Face: Αυτός ήταν ο επικίνδυνος γιος του Μπιν Λάντεν

  Χαμζά Μπιν Λάντεν: Ποιος ήταν ο γιος του Οσάμα Μπιν Λάντεν, τον οποίο οι ΗΠΑ είχαν επικηρύξει έναντι ενός εκατομμυρίου δολαρίων και χθες δηλώθηκε νεκρός. Οι απειλείς για εκδίκηση στη Δύση, οι φιλοδοξίες του πατέρα του για εκείνον και η μυστηριώδης σιωπή της Αμερικής για τον θάνατό του.

  Χαμζά Μπιν Λάντεν: Ο πρίγκιπας διάδοχος του τζιχάντ
 • Χαμζά Μπιν Λάντεν: Νεκρός ο γιος του Οσάμα Μπιν Λάντεν

  Χαμζά Μπιν Λάντεν: Νεκρός ο γιος του Οσάμα Μπιν Λάντεν

  Χαμζά Μπιν Λάντεν: Ήταν παντρεμένος με την κόρη του επικεφαλής του «πυρήνα του Αμβούργου» και χειριστή ενός από τα αεροσκάφη που συνετρίβησαν στους Δίδυμους Πύργους.

  Χαμζά Μπιν Λάντεν: Νεκρός ο γιος του Οσάμα Μπιν Λάντεν