Χαμζά Μπιν Λάντεν

Χαμζά Μπιν Λάντεν
Ο Χαμζά μπιν Λάντεν ήταν γιος του Οσάμα μπιν Λάντεν. Ο πατέρας του, όπως και ο αδερφός του Καλίντ, σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση 2011 Navy SEAL.

Τον Ιανουάριο 2001, ο Χαμζά (τότε 12 ετών), ο πατέρας του και άλλα μέλη της οικογένειας παρευρέθηκαν στον γάμο του αδερφού του Μοχάμεντ μπιν Λάντεν στο Κανταχάρ, στο νότιο Αφγανιστάν. Ένα βίντεο που τραβήχτηκε στην επαρχία Γκαζνί τον Νοέμβριο του ίδιου έτους δείχνει τον Χαμζά και μερικά από τα αδέρφια του σε ένα ελικόπτερο των ΗΠΑ να συνεργάζονται με τους Ταλιμπάν.

Τον Μάρτιο 2003, υπήρχαν ισχυρισμοί ότι ο Χαμζά και ο αδερφός του Σαάντ μπιν Λάντεν είχαν τραυματιστεί και αιχμαλωτιστεί στο Ριμπάτ του Αφγανιστάν. Ο ισχυρισμός τελικά αποδείχθηκε λανθασμένος. Ο Χαμζά παντρεύτηκε σε ηλικία 17 ετών την κόρη του Abdullah Ahmed Abdullah.

Τον Αύγουστο του 2018, η εφημερίδα The Guardian πρόβαλε τους ισχυρισμούς των θείων του Χαμζά ότι είχε παντρευτεί την κόρη του 9/11 hijacker Mohamed Atta. Ωστόσο, ο αδερφός του Ομάρ μπιν Λάντεν διέψευσε το δημοσίευμα. Η τελευταία του δημόσια δήλωση έγινε το 2018.

  • Σύμφωνα με αναφορές ήταν ήδη νεκρός όταν τον Φεβρουάριο του 2019 επικηρύχθηκε από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.
  • Στις 31 Ιουλίου 2019 ανακοινώθηκε ότι σκοτώθηκε (πιθανόν το 2017 ή το 2018) στη διάρκεια αμερικανικής αεροπορικής επίθεσης.

Χαμζά Μπιν Λάντεν σχετικές ειδήσεις:

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι