Χρόνης Εξαρχάκος

Χρόνης Εξαρχάκος
Ο Χρόνης Εξαρχάκος ήταν σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός.

Ο Χρόνης Εξαρχάκος γεννήθηκε το 1932 στην Ερμούπολη της Σύρου. Σπούδασε στη σχολή του Πέλου Κατσέλη. Αποφοίτησε το 1963 και πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο στη «Βίλα των οργίων», με το θίασο Ρηγόπουλου- Αναλυτή. Ένα χρόνο μετά κάνει και το ντεμπούτο του στο σινεμά, με την ταινία του Οδυσσέα Κωστελέτου Διαζύγιο αλά ελληνικά. Εμφανίστηκε σε 20 ταινίες και έπαιξε σε 60 επιθεωρήσεις. Μερικές από τις πιο γνωστές ταινίες του είναι: Η κόρη μου η σοσιαλίστρια (1966), Γοργόνες και μάγκες (1968), Η Παριζιάνα (1969), Μαριχουάνα στοπ (1971), Μια Ελληνίδα στο χαρέμι (1971) κ.ά. Η τελευταία του εμφάνιση στο θέατρο ήταν στο «Ακροπόλ» στο έργο «Το παραμύθι πάει σύννεφο» (1982).

Δεν παντρεύτηκε ποτέ του. Μοναδική γυναίκα στην ζωή του ήταν η μητέρα του, Άννα, μία γυναίκα με πολλά προβλήματα υγείας, η οποία του έτρεφε μεγάλη αδυναμία και για αυτό δεν έκανε γάμο. Ασθένησε σοβαρά στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο Λονδίνο, χωρίς όμως επιτυχία. Πέθανε μόνος σε νοσοκομείο στις 27 Σεπτεμβρίου 1984 από καρκίνο και κηδεύτηκε στο Α΄ Νεκροταφείο. Ένα χρόνο μετά το θάνατό του, απεβίωσε και η μητέρα του από κατάθλιψη (1985).

Φιλμογραφία

  • Ο καταφερτζής (1964)
  • Έκλεψα τη γυναίκα μου (1964)
  • Διαζύγιο αλά ελληνικά (1964)
  • Μόνο για σένα (1965)
  • Ενώνει ο πόνος δυο καρδιές (1965)
  • Η κόρη μου η σοσιαλίστρια (1966)
  • Σύντομο διάλειμμα (1966)
  • Διπλοπενιές (1966)
  • Ο Λαμπίρης εναντίον παρανόμων (1967)
  • Κάτι κουρασμένα παλικάρια (1967)
  • Μια κυρία στα μπουζούκια (1968)
  • Γοργόνες και μάγκες (1968)
  • Ένας ιππότης για τη Βασούλα (1968)
  • Η Παριζιάνα (1969)
  • Η ωραία του κουρέα (1969)
  • Γυμνοί στο δρόμο (1969)
  • Ο γόης (1969)
  • Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο (1970)
  • Μια Ελληνίδα στο χαρέμι (1971)
  • Μαριχουάνα στοπ (1971)
  • Ο κατεργάρης (1971)
  • Το κοροϊδάκι της πριγκιπέσσας (1972)
  • Γκαρσονιέρα για 10 (1981)
  • Είσαι στην ΕΟΚ… Μάθε για την ΕΟΚ (1981)
  • Εδώ και τώρα αγγούρια! Πόσα φάγατε σήμερα (1982)

Χρόνης Εξαρχάκος σχετικές ειδήσεις: