Πολιτισμός

Η S.G.Art Gallery παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Άντζελας Ευθυμιάδη με τίτλο “In ot her words…welcome to my world!”

Η S.G.Art Gallery παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Άντζελας Ευθυμιάδη με τίτλο “In ot her words…welcome to my world!”
Το www.pagenews.gr βρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης στην γκαλερί του ξενοδοχείου St George Lycabettus, η οποία φιλοξενεί εκθέσεις της ελληνικής και διεθνούς σύγχρονης τέχνης.

Ο σκοπός της επιλογής έργων από καταξιωμένους καλλιτέχνες ή από νεοεισερχόμενους με ισχυρή παρουσία, είναι να αυξήσει την ευαισθητοποίηση και την εκτίμηση της σύγχρονης Τέχνης. Την επιμέλεια της έκθεσης είχε η κ. Μαράη Γεωργούση, Ιστορικός Τέχνης. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 2 Δεκεμβρίου και τα έργα διατίθενται προς πώληση.

Γράφει η Έπη Τρίμη

Στην έκθεση βρέθηκαν φίλοι των τεχνών και των γραμμάτων οι οποίοι και εκθείασαν τις δημιουργίες της καλλιτέχνιδος Άντζελας Ευθυμιάδη. Συνομιλώντας μαζί τους μας είπαν τα εξής;

Η ιστορικός τέχνης Μαράη Γεωργούση αναφέρει σχετικά: “Η Αγγέλα Ευθυμιάδη διακρίνεται για την ειλικρίνεια της καλλιτεχνικής της γλώσσας, όπως επίσης και την αμεσότητα στην εκφραστική δύναμη των διατυπώσεων της. Συλλέγει τις ανάγκες, κοινωνικές – προσωπικές του σύγχρονου ανθρώπου, ενώ παράλληλα αναζητά καινούργια πεδία ερμηνείας.

Στην δουλειά της διακρίνουμε την πάλη και τον πόνο στην ζωή αλλά υπερισχύει η ζωντάνια και η αισιοδοξία. Εκφράζεται στα έργα της μέσα από την χρήση του πηλού, υλικού εύθραυστου αλλά και δυνατού. Τον ενσωματώνει στις κατασκευές της, καθώς είναι ένα υλικό, που της αρέσει ιδιαίτερα. Αν και είναι απλό, είναι άμεσο στην επαφή, ενώ “ζωντανεύει” στα έργα της.

Η δυνατότητα να οριστούν με σαφήνεια τις περισσότερες φορές, οι αντικειμενικές συστοιχίες μεταξύ αισθημάτων και πραγμάτων, διαθέσεων και συνθηκών, απαιτεί την ύπαρξη μιας εσωτερικής κατάστασης και διεργασίας. Είναι δύσκολο να οριοθετήσει κανείς την πραγματικότητα στην ουσιαστική της διάσταση, τον ρόλο αυτό ενδύεται η τέχνη ως μεσολαβητής, επιχειρώντας να αγγίξει την συνείδηση.

Η καλλιτέχνης δεκτική στα όποια ερεθίσματα, εκφράζεται καθαρά μέσα από την χρήση των διαφορετικών υλικών και κυρίως του πηλού. Τα έργα της δεν καινοτομούν για να προκαλέσουν, αποτελούν αυθόρμητες αποτυπώσεις της οπτικής της, μετουσιωμένα σε ένα πνευματικό διακύβευμα”.

– Η Πηνελόπη Μασσούρη (φωτογράφος) δήλωσε: "γεμάτη ειλικρίνεια έντονα συναισθήματα και εξαιρετικό ταλέντο η έκθεση της αγαπημένης μας".

-Ο Γιώργος Γαμπιεράκης: “εξαιρετικά έργα γεμάτα από φρεσκάδα και μια "αθωότητα" σχεδόν παιδική και τρυφερή που μεταδίδει χαμόγελο και αισιοδοξία για τη ζωή, σε μια γκρίζα εποχή…Χρώματα αρμονικά, ταιριασμένα εξαιρετικά με πρωτότυπα υλικά, προσφέρουν παράλληλα κι ένα εικαστικό οικολογικό μήνυμα, για έναν άλλο καλύτερο κόσμο που μπορούμε να σχεδιάσουμε ο καθένας μας ατομικά και να τον βιώσουμε συλλογικά! Σε ευχαριστούμε Άντζελα για τον "κόσμο" σου που μοιράστηκες μαζί μας”!

Στα πλαίσια της μικρής συνέντευξης που είχαμε με την εικαστικό Άντζελα Ευθυμιάδη δήλωσε πως επίλεξε την S.G.Art Gallery και τον κ. Γιώργο Κλουβάτο, διότι θεώρησε πως η μεταξύ τους επικοινωνία αλλά και η ποιότητα της γκαλερί αποτέλεσαν τα εχέγγυα μιας επιτυχούς συνεργασίας.

Επιπλέον το ξενοδοχείο St George Lycabettus έχει υπέροχη θέα και είναι κεντρικό, κάτι που διευκολύνει την πρόσβαση των επισκεπτών. Ο λόγος που αποφάσισε να δημιουργήσει τα έργα της για την πρώτη της ατομική έκθεση είναι η ανάγκη της να εκφραστεί και να ακουστεί και η δική της «φωνή» στο χώρο της τέχνης.

Επιθυμεί να αφήσει τη δική της σφραγίδα και να περάσει μέσω των δημιουργιών της τα δικά της μηνύματα για τον κόσμο.

Δήλωσε πως είχε πολύ άγχος για τα διαδικαστικά θέματα αλλά ήξερε πως το αποτέλεσμα θα τη δικαίωνε ως δημιουργό.

Δεν κάνει πλάνα και λειτουργεί ανάλογα με τις συνθήκες, προχωρώντας ή απορρίπτοντας . Τα ερεθίσματα που λαμβάνει σε ανύποπτες στιγμές αποτελούν πηγή έμπνευσης και δημιουργίας . Υπάρχουν περίοδοι που βρίσκεται σε καλλιτεχνικό οίστρο και στιγμές που αφήνεται στο χρόνο για να μπει ξανά στη τροχιά της δημιουργίας.

Αισθάνεται πολύ καλά με τη δουλειά της, το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα και τη διαφορετικότητα των έργων της που κλείνοντας είπε πως αποτελεί το δικό της κόσμο που θα ήθελε να είναι και τροφή σκέψης.

Άντζελα Ευθυμιάδη CV

Η Άντζελα Ευθυμιάδη είναι μια από τις πιο δημιουργικές ανερχόμενες Ελληνίδες καλλιτέχνιδες. Ζει και δημιουργεί στην Αθήνα, αν και μεγάλωσε στα Ιωάννινα. Σπούδασε υπό την κεραμίστρια, Άννα Σαρλή, στο AC WORKSHOP. Η καλλιτέχνης έχει παρακολουθήσει πολλά εργαστήρια σχετικά με τις μεθόδους και τις τεχνικές της κεραμικής. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της ανακαλύπτει νέες τεχνικές που τη βοηθούν να εκφράσει τον εαυτό της. Χρησιμοποιώντας τα χέρια της για να διαμορφώσει κάθε κομμάτι μπορεί και μετατρέπει τη φαντασία της σε τέχνη.

Η πρώτη ύλη στις παλάμες των χεριών της μετατρέπεται σε εύθραυστες μεν αλλά συνάμα δυναμικές μορφές. Έχει συμμετάσχει σε επιλεγμένες ομαδικές εκθέσεις, ενώ η έκθεση με τίτλο “In other words…welcome to my world” που παρουσιάζεται στην S. G. Art Gallery είναι η πρώτη της ατομική. Εκθέσεις "ART & BEER", Gallery Art Cargo (Greek and foreign artists) " ART SHOW" Gallery Art Cargo (Greek and foreign artists) " TOUCH" Exhibition in collaboration with the Greek painter Sofia Kyriakou.

Εκθέσεις "ART & BEER", Gallery Art Cargo (Greek and foreign artists) " ART SHOW" Gallery Art Cargo (Greek and foreign artists) " TOUCH" Exhibition in collaboration with the Greek painter Sofia Kyriakou.

" YPNO- VATIS", Coco Mat Hotel Athens (Greek and foreign artists)

S.G. Art Gallery

Κλεομένους 2, Κολωνάκι | St George Lycabettus Hotel | Αθήνα

Εγκαίνια: Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017, 19: 30

Διάρκεια Έκθεσης: 16 Νοεμβρίου – 3 Δεκεμβρίου , 2017

Ώρες Λειτουργίας: Τετάρτη & Σάββατο: 11:00 – 16:00

Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή: 11:00 – 14:00 & 18:00 – 21:00,

Επικοινωνία: Τηλ.: 210 7290875, [email protected]

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments